Αρειανάρα στους... 32 ουρανούς! (Video)

Written By Homosapien on 17 Δεκ 2010 | 01:48

Τριάντα χρόνια μετά την πρόκρισή του στους "16" του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο Άρης ξαναέγραψε ιστορία! Κι αυτή τη φορά το κατόρθωμά του να περάσει στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ, μετά από το θρίαμβό του επί της Ρόζενμποργκ με 2-0, είναι ακόμα σπουδαιότερο, αφού ο βαθμός δυσκολίας είναι απείρως μεγαλύτερος.

Πρώτα πρώτα, ο Άρης ξεκίνησε από τον Αύγουστο, αποκλείοντας δυο αντιπάλους στα προκριματικά (όσους δηλαδή είχε αποκλείσει συνολικά και το '80 για να φτάσει στους "16"), έδωσε έξι ματς σε όμιλο και απέκλεισε την κάτοχο του τροπαίου Ατλέτικο, την οποία μάλιστα νίκησε δυο φορές!


Όσο για το παιχνίδι με τη Ρόσενμποργκ που σφράγισε την πρόκριση, η νίκη ήρθε δύσκολα μεν δίκαια δε. Στο πρώτο ημίχρονο, το συγκρότημα του 'Εκτορ Ραούλ Κούπερ είχε την υπερχοή και τις ευκαιρίες, προηγήθηκε στις καθυστερήσεις, ενώ στο δεύτερο οι παίκτες του οπισθοχώρησαν (λόγω... άγχους, προφανώς) και παραλίγο να πληρώσουν αυτήν τους την επιλογή. Τέλος καλό όλα καλά, ωστόσο. Και... τι τέλος! Με ένα γκολ - ποίημα, που έγραψε τον ιδανικό επίλογο στο αρειανό έπος!

Το φιλμ του αγώνα

13': Μετά από διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα, αυτή στρώνεται στον Τόχα, που πιάνει σουτ, το οποίο αποκρούει ο Όρλουντ.

23': Εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Μίσελ, υποχρεώνει τον Όρλουντ να πέσει εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία και να αποκρούσει.

30': Για -καθαρό- πέναλτι διαμαρτύρονται οι παίκτες του Άρη σε ανατροπή του Ντέμιντοφ πάνω στον Τσέζαρεκ μέσα στην περιοχή.

45' ΓΚΟΛ! Ατομική προσπάθεια και σουτ του Κόκε. Η μπάλα βρίσκει σε πόδι αμυντικού, παίρνει ύψος, και βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.Ο Τσέζαρεκ -από θέσξη οφσάινττ- παρακολουθεί τη φάση και με κεφαλιά στην κενή εστία στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

55': Ο Κόκε βγαίνει στην αντεπίθεση, αλλά πριν πλασάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα ανατρέπεται καθαρά από τον Ντεμίντοφ. Παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών του Άρη για πέναλτι και αποβολή, ο διαιτητής δεν σφυρίζει τίποτα.

67΄: ΓΚΟΛ για τη... Λεβερκούζεν! Ένα γκολ που στις εξέδρες πανηγυρίστηκε όσο και εκείνο του Άρη! Οι κιτρινόμαυροι πια βρίσκονται με το... ενάμισι πόδι στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ.

90+2΄: ΓΚΟΛ! Καταπληκτική ατομική προσπάθεια του Φατί και δυνατό μκοντινό σουτ... 2-0
ΣΚΟΡΕΡ: 45+1΄ Τσέζαρεκ, 90+2΄ Φατί

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Κουλουχέρης, Τόχα, Τσέζαρεκ (78’ Ρουίς), Κόκε (87’ Φατί), Μίσελ, Μενδρινός (83’ Καζναφέρης), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας.

Στον πάγκο: Βελλίδης, Νέτο, Οριόλ, Τσεσνάουσκις.

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Όρλουντ, Λούστιγκ, Ντόρσιν, Ανάν, Μπιάρσμιρ, Χάμτφαλ (65' Ίβερσεν), Μόλντσκρεντ, Ντεμίντοφ, Σκέλμπρεντ, Χένρικσεν, Πρίτσα.

Στον πάγκο: Μπρέθεν, Όλσεν, Βίνσνες, Γουάντμπερκ, Έσεν, Οβιάσου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου