Λίγη μπίρα την ημέρα...

Written By Black Hole on 15 Ιαν 2011 | 19:33

Ευεργετική φαίνεται να είναι η μπίρα για την υγεία και συγκεκριμένα σε περιπτώσεις υπέρτασης ή διαβήτη. Αυτό ισχυρίζονται επιστήμονες σε νέα έρευνα, που δημοσιεύει η Daily Mail, σύμφωνα με την οποία ένα δύο ποτήρια μπίρα την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο υψηλής πίεσης αλλά και διαβήτη. Μάλιστα, συμβάλλει και στην απώλεια κιλών!. 


Μέχρι πρόσφατα οι επιστήμονες κατηγορούσαν την μπίρα ότι προκαλεί αύξηση της περιφέρειας και συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Ωστόσο, τώρα σε νέα έρευνα, Ισπανοί μελετητές υποστηρίζουν ότι η μπίρα σε συνδυασμό με τη μεσογειακή διατροφή δεν προκαλούν αύξηση βάρους αλλά αντίθετα απώλεια.

Όπως λοιπόν το κρασί, έτσι και η μπίρα, παρέχει σημαντικά οφέλη στην υγεία, όταν φυσικά η κατανάλωση γίνεται με σύνεση και μέτρο. Το φολικό οξύ, οι βιταμίνες, το σίδηρο και το ασβέστιο που περιέχει, συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος, ενώ η σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα της σε αλκοόλ αποτελεί ένα επιπλέον συν. 

Οι επιστήμονες προτείνουν δύο ποτήρια την ημέρα για τις γυναίκες και τρία για τους άντρες, συνδυασμένα με ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή και άσκηση.

real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου