Η ουεφα εχει τον φακελο του παο απο το ντερμπι

Written By gravedigger on 25 Φεβ 2011 | 09:18


Ρατσιστική επίθεση στους Σισέ και Νίνη, βιαιοπραγίες στην φυσούνα μετά τη λήξη του ντέρμπι και διαιτητικά λάθη είναι μερικά απ’ όσα καταγγέλλει ο Παναθηναϊκός στις FIFA και UEFA, μέσω τον φάκελο που της απέστειλε…
Ο Γιάννης Ζαβραδινός αναμένεται σήμερα στην εισαγγελία Πειραιά για να δώσει κατάθεση κατά αστυνομικών που απλά κοιτούσαν τις επιθέσεις τους παίκτες των «πρασίνων».

Ο φάκελος που απέστειλε το «τριφύλλι» εστιάζεται σε τέσσερα σημεία, όπως αναφέρει η Sportday, τα οποία είναι:

1.Ρατσιστική επίθεση στον Τζιμπρίλ Σισέ και τον Σωτήρη Νίνη. Περιλαμβάνονται ηχητικά ντοκουμέντα, μεταξύ των οποίων τα «ουγκ, ουγκ» προς τον Σισέ και το σύνθημα «δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ...» για τον Σωτήρη Νίνη, η δήλωση του προέδρου της ΔΕΑΒ, Γιάννη Πανούση, που αναφέρει ότι «αηδίασα το Σάββατο με τη ρατσιστική επίθεση», η καταγγελία του Σισέ στη Γαλλία και η ανάλογη δήλωσή του στη Βραζιλία για τη ρατσιστική επίθεση.

2.Βιαιοπραγίες στη φυσούνα. Φωτογραφικό υλικό, αλλά και βίντεο που δείχνουν τις επιθέσεις που δέχθηκαν οι Σισέ, Καντέ και Τζόρβας, αλλά και τη φραστική επίθεση με ύβρεις από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στον Τζιμπρίλ Σισέ, όπως και τη βόμβα μολότοφ που έπεσε μετά τη λήξη του αγώνα μπροστά στους παίκτες.

3.Διαιτητικά λάθη. Αναλυτικά έχουν σταλεί οι φάσεις με τις αποφάσεις-σκάνδαλο του Καλόπουλου και των βοηθών, που αλλοιώνουν το αποτέλεσμα.

4.Έχει αποσταλεί μεταφρασμένο το φύλλο αγώνα. Σε αυτό ο Καλόπουλος δεν έχει γράψει κουβέντα για τη ρατσιστική επίθεση, όπως και για την επίθεση που δέχθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του αγώνα. Αυτό επιβαρύνει πολύ τη θέση του Καλόπουλου και η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τελείωσε η διαιτητική του καριέρα.

Ξεχωριστή μήνυση ο Σισέ

Την απόφαση να κινηθεί νομικά για όσα συνέβησαν το Σάββατο πήρε, από κοινού με τους δικηγόρους του, ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός θα ασκήσει μήνυση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη για φραστική επίθεση, ενώ είναι διατεθειμένος να κάνει διάβημα στην UEFA για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε.

Πρώτα ο Φερέιρα

Πρώτο μέλημα της διοίκησης του Παναθηναϊκού είναι να κρατήσει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τον επόμενο χρόνο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει μεταμορφώσει τους «πράσινους» από τότε που ήρθε, ενώ η δουλειά του και η συμπεριφορά του έχουν ιδιαίτερη απήχηση και στους ποδοσφαιριστές. Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, όποτε αυτό γίνει, η ανανέωση της συνεργασίας με τον Φερέιρα θα είναι από τα πρώτα προς συζήτηση θέματα.

Αναφορικά με τον Λουκά Βύντρα, η διοίκηση θα τα ξαναπεί με τον παίκτη μετά το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ατρόμητο, με τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών να βρίσκεται πολύ κοντά.

Μόνο οι απόντες εκτός

Τους τιμωρημένους Λέτο, Βύντρα και Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι διατεθειμένος να αλλάξει μόνο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, για την αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο. Οι υπόλοιποι οκτώ αναμένεται να είναι οι ίδιοι με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τζόρβας, αριστερά Σπυρόπουλος, δεξιά Σεϊταρίδης, Καντέ-Σαριέγκι αμυντικό δίδυμο, Σιμάο-Κατσουράνης-Καραγκούνης τριάδα στα χαφ και Νίνης-Λέτο στις πτέρυγες, με τον Σισέ στην κορυφή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου