"Ακλώνητοι" οι γιατροί που αφαίμαξαν το Δημόσιο

Written By Oratios on 20 Φεβ 2011 | 12:51


Στις θέσεις τους παραμένουν οι δεκαοχτώ από τους είκοσι εφτά γιατρούς του μεγάλου σκανδάλου των πλαστών συνταγών, που ζημίωσαν το Δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ποινική δίωξη δεν έχει ασκηθεί ακόμη, καθώς δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη το ύψος της ζημίας, η οποία θα προσδώσει το χαρακτήρα του πλημμελήματος ή κακουργήματος στο αδίκημα.Σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής” (20/02), που με προηγούμενο δημοσίευμά του είχε αποκαλύψει την “αφαίμαξη” του Ταμείου των Δημοσίων υπαλλήλων με πλαστές συνταγές, τις οποίες φέρονται να υπέγραψαν 64 γιατροί, η ζημιά εκτιμάται πως ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ...

Παρόλο το μέγεθος της “ληστείας” όμως, μόνο ένας γιατρός κλήθηκε να επιστρέψει το ποσό των 70.000 ευρώ, αφού τα εισέπραξε αδικαιολόγητα.

Ακόμη, μόνο σε πέντε από τους συνολικά είκοσι εφτά γιατρούς, που εμπλέκονται στην υπόθεση, καθένας σε διαφορετικό βαθμό, έχει διακοπεί η σύμβαση και άλλοι τέσσερις υποχώρησαν, ενώ οι υπόλοιποι δεκαοχτώ παραμένουν στη θέση τους και συνεργάζονται κανονικά με το Ταμείο.

Επιπλέον, δύο γυναίκες ελεγκτές γιατροί, για τις οποίες ελέγχεται εάν ήταν στο “κόλπο”, ενέκριναν πλήθος παραποιημένων συνταγών.

Η μία από αυτές αποχώρησε από την υπηρεσία της, βγαίνοντας πρόωρα στη σύνταξη, ενώ η δεύτερη κρίθηκε αναγκαίο να... μετατεθεί.

Όπως σημειώνεται όμως, προκειμένου να εκδοθεί το κατηγορητήριο, πρέπει να αποτιμηθεί η ζημία, πράγμα που δεν έχει καταστεί μέχρι στιγμής δυνατό, παρά την ύπαρξη των ενοχοποιητικών στοιχείων।


cosmo

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου