Οι "κακές" συναναστροφές κάνουν κακό στην υγεία

Written By Oratios on 7 Φεβ 2011 | 23:50


Στην παρέα σας αρέσει πολύ να καταναλώνει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ; Ίσως θα έπρεπε στο εξής να ξανασκεφτείτε αν θα συνεχίζετε να έχετε φιλικές σχέσεις μαζί τους αφού έρευνα Νεοζηλανδών επιστημόνων έδειξε πως δεν κάνει και τόσο καλό στην υγεία…Όπως έδειξε η έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Massey στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας με επικεφαλής τη Σάλι Κάσγουελ και στην οποία συμμετείχαν 3.000 εθελοντές, άτομα που είχαν κοντά τους ανθρώπους οι οποίοι κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ είχαν χειρότερη υγεία συγκριτικά με όσος δεν είχαν...


Οι πρώτοι μάλιστα αντιμετώπιζαν προβλήματα που είχαν σχέση με την κατάθλιψη, το άγχος αλλά και χρόνιο πόνο στο στήθος. Επίσης, όπως υποστήριξαν δεν ήταν ευχαριστημένοι από τη ζωή τους. Η έρευνα προσθέτει πως τα ίδια συναισθήματα μπορεί να εμφανίσει κάποιος ο οποίος έχει στο περιβάλλον κάποιο άνθρωπο με αναπηρία.

Όπως δήλωσε η Σάλι Κάσγουελ: «υπάρχει μία σχέση ανάμεσα στη συναναστροφή ανθρώπων που πίνουν πολύ και στη μειωμένη αίσθηση ευχαρίστησης από τη ζωή και την κακή κατάσταση της υγείας σε αυτό το δείγμα γενικού πληθυσμού».

Τέλος, η μελέτη έδειξε πως ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς που πίνουν ή έχουν γνωστούς που καταναλώνουν αρκετή ποσότητα αλκοόλ δεν έχουν υψηλή μόρφωση ή εισόδημα।


cosmo

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου