Σύλληψη σεσημασμένων Λαρισαίων διαρρηκτών στην Καρδίτσα

Written By Homosapien on 21 Φεβ 2011 | 19:20

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Ανθηρό Καρδίτσας, από Αστυνομικούς, 2 κάτοικοι Λάρισας, ηλικίας 33 και 46 ετών αντίστοιχα για κλοπή στον ιερό ναό αγίας Μαρίνας και απόπειρα κλοπής στην ιερά μονή Κοίμησης της Θεοτόκου στο Ανθηρό Καρδίτσας.
Οι συλληφθέντες, κινούμενοι με ΙΧΕ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ενός, παραβίασαν αποθήκη του Ι.Ν της Αγίας Μαρίνας και μπήκαν στο εσωτερικό του Ι.Ν, προκαλώντας φθορές σε μία ηλεκτρογεννήτρια και αφαιρώντας ποσότητα βενζίνης από αυτή και από το παγκάρι αφήρεσαν χρηματικό ποσό καθώς και 2 δοχεία ελαιολάδου.


Οι δράστες, έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους της περιοχής και ενημερώθηκε η Αστυνομία, με τους δράστες να φεύγουν προς την Ιερά Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου του Ανθηρού, αλλά Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, αποκλείοντας διεξόδους διαφυγής των δραστών και κατάφεραν να τους εντοπίσουν με την συνδρομή κατοίκων της περιοχή και να τους συλλάβουν στην αυλή της Ιεράς Μονής όπου είχαν μεταβεί οι δράστες με σκοπό να την διαρρήξουν.

Εντός του αυτοκινήτου, βρέθηκαν όλα τα κλοπιμαία που είχαν αφαιρέσει από την Εκκλησία, καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, τα οποία και κατασχέθηκαν, όπως και το αυτοκίνητο.

Οι 2 συλληφθέντες, έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές υπηρεσίες, για σωρεία κλοπών και διαρρήξεων. Ο ένας είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα εκτίοντας ποινή φυλάκισης για κλοπές, ενώ και οι 2 δράστες έπρεπε να δίνουν παρόν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους, χωρίς αυτό να τηρείται από τους συλληφθέντες.

trikalanews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου