Ρατσιστική επίθεση μετά... ξύλου και στο χάντμπολ!

Written By Homosapien on 23 Φεβ 2011 | 09:59

Καταστάσεις που μόνο τιμητικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για το ελληνικό χάντμπολ, αλλά και προέκταση για την ελληνική κοινωνία συνέβησαν σε αγώνα Παίδων το περασμένο Σάββατο.

Θύματα ρατσιστικής -όπως τη χαρακτηρίζουν από τον Πανελλήνιο- επίθεσης έπεσαν δύο παίκτες αλβανικής καταγωγής του συλλόγου Κυψέλης από νεαρούς που βρέθηκαν στο ματς με τον Λεωνίδα στους Αγίους Αναργύρους για το πρωτάθλημα ΕΣΧΑ.


Μάλιστα, όπως αναφέρει σήμερα το Goal, δεν αποκλείεται να πρόκειται ακόμη και για πράξη αντιποίνων, αφού και στο ματς του πρώτου γύρου στην Κυψέλη υπήρξαν επεισόδια στα οποία είχε συμμετοχή ένας τρίτος αλβανός παίκτης του Πανελληνίου. Απλά τότε το επεισόδιο δεν είχε πάρει διαστάσεις, ενώ δεν υπήρξε ούτε σχετική έρευνα, αλλά ούτε και ποινές στους «πρωταγωνιστές».

Με λίγα λόγια το θέμα καλύφθηκε από την Ένωση.

Το Σάββατο όμως πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, υπήρχαν νεαροί στο γήπεδο που εξαρχής είχαν βάλει στο στόχαστρο τους δύο παίκτες του Πανελληνίου, βρίζοντάς τους με χυδαίες εκφράσεις που είχαν καθαρά ρατσιστικό περιεχόμενο.

Αποτέλεσμα ήταν το ματς να διακοπεί στο 41’ όταν αρχικά ένας νεαρός μπήκε στο γήπεδο και χτύπησε τον τερματοφύλακα του Πανελληνίου, ο οποίος ανταπέδωσε, ρίχνοντας ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Στον αγωνιστικό χώρο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, μπήκαν κι άλλοι νεαροί που κινήθηκαν απειλητικά προς τον τερματοφύλακα ενώ ο συμπατριώτης του έσπευσε να βοηθήσει.

Η σύρραξη κλιμακώθηκε μέχρι την παρέμβαση των ψυχραιμότερων με τους διαιτητές να ζητούν να εκκενωθεί το γήπεδο -κάτι που έγινε- αλλά τελικά το φύλλο αγώνος έκλεισε στο 41’. Οι δύο παίκτες χρειάστηκε να φυγαδευτούν -σχεδόν δύο ώρες αργότερα- με τη βοήθεια των ανθρώπων του Λεωνίδα, ενώ οι νεαροί παρέμεναν έξω από το γήπεδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου