Έρχεται η Ηλιακή Καταιγίδα

Written By Oratios on 17 Φεβ 2011 | 21:35


Ο Ήλιος «ξύπνησε» και τα κύματα της πιο ισχυρής ηλιακής έκρηξης από το 2006 αναμένεται να φτάσουν σε λίγες ώρες στην ατμόσφαιρα της Γής, δημιουργώντας το γνωστό Βόρειο Σέλλας.

Σύμφωνα με το Ηλιακό Δυναμικό Παρατηρητήριο της NASA, τα φωτισμένα ηλιακά σωματίδια ,αποτέλεσμα τριών ηλιακών εκλάψεων που παρατηρήθηκαν, θα φτάσουν στη Γή την Πέμπτη και την Παρασκευή...

Παράλληλα, όταν συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα έχει παρατηρηθεί ότι η σύγχρονη τεχνολογία αναστατώνεται. Συγκεκριμένα δημιουργούνται προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, στους δορυφόρους αλλά και σε πολλά δίκτυα ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της δορυφορικής πλοήγησης.

Ο Alan Thomson, επικεφαλής του Βρετανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (BGS), μιλώντας στο ΒΒC αναφέρει ότι στην επιστημονική κοινότητα υπάρχει μια αίσθηση ότι το φαινόμενο θα είναι πολύ δυνατό αφού θα μπορούν να δουν το Βόρειο Σέλλας από τη Βρετανία।।



















Επίσης και το Αμερικανικό Εθνικό Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο της Ατμόσφαιρας,(ΝΟΑΑ),κάνει λόγο για ένα από τα πιο ισχυρά φαινόμενα που είναι καθ 'οδόν


Οι ηλιακές εκλάμψεις προκαλούνται από την ξαφνική απελευθέρωση της μαγνητικής ενέργειας που αποθηκεύεται στην ατμόσφαιρα του Ήλιου.

Αν και οι επιστήμονες αναμένουν πλέον γεωμαγνητική δραστηριότητα να συμβεί την Πέμπτη, κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ήδη κάποια διαταραχή των βραχέων κυμάτων ραδιοεπικοινωνίας στα νότια της χώρας।


zougla

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου