Έτσι αθωώθηκε ο Μιραλάς!

Written By Homosapien on 12 Φεβ 2011 | 14:49

Όπως πληροφορηθήκατε νωρίτερα, ο Κέβιν Μιραλάς αθωώθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Ο κ. Ανδρέας Φάκος άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία ζήτησε την τιμωρία μίας αγωνιστικής και όχι δύο για τον Βέλγο επιθετικό, παίρνοντας ουσιαστικά το μέρος των «ερυθρολεύκων». Ακολουθεί το κείμενο της έφεσης του αθλητικού εισαγγελέα.

«Ο Ολυμπιακός καταρχήν δεν είχε δικαίωμα για έφεση, αλλά απευθύνθηκε συγκεκριμένα στον αθλητικό εισαγγελέα κ. Ανδρέα Φάκο, ο οποίος ως εισαγγελέας έχει αυτεπάγγελτο δικαίωμα να ασκήσει έφεση.....


1. Στο συνημμένο φύλλο αγώνα ο διαιτητής έγραψε «στο 86' ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Κέβιν Μιραλάς, διότι απώθησε βιαίως αντίπαλο ποδοσφαιριστή».

2. Η παρούσα πράξη κατ' ορθή νομική εκτίμηση και χαρακτηρισμό συνιστά ανάρμοστη διαγωγή προς ποδοσφαιριστή, το οποίο συνεπάγεται ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο 80 ευρώ. (βλ. άρθρο 10, παρ. α. εδ. α, στ. Ι, Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ).

3. Επομένως η κατασταλαγμένη ερμηνεία των πραγματικών περιστατικών που ανεγράφησαν στο φύλλο αγώνος και με λανθασμένη εφαρμογή του νόμου επεβλήθη η παραπάνω ποινή δύο αγωνιστικών ενώ κατ' ορθή εκτίμηση η ποινή έπρεπε να είναι αποκλεισμός μίας αγωνιστικής ημέρας.

4. Σε κάθε περίπτωση η βίαιη απώθηση αντίπαλου ποδοσφαιριστή δεν μπορεί να εκληφθεί ως υβριστική συμπεριφορά έργω (άρθρο 10, παρ. 1, εδ. β, Πειθαρχικού Κώδικα ΕΠΟ), η οποία αγγίζει τα τρανή του ποινικού κώδικα και απαιτεί υποκειμενική δόλια προαίρεση, με στόχο να τρωθεί η ποινή και η υπόληψη του πληττόμενου προσώπου (αρ. 36, παρ.1)».

gazzeta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου