Ο πρωταθλητής είναι εδώ!

Written By Black Hole on 7 Φεβ 2011 | 09:56

Το πρώτο βήμα έγινε. Ο ψυχωμένος και βελτιωμένος Παναθηναϊκός θα παίξει τα ρέστα μιας ολόκληρης χρονιάς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό! O ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού στο gazzetta Νίκος Αθανασίου γράφει για την αντρίκια εμφάνιση στη Τούμπα, την άριστη διαχείριση του Φερέιρα και τους… τελικούς που έρχονται.


Ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ και ο τρόπος, με τον οποίο αυτός ήρθε, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γίνει ξανά ο Παναθηναϊκός μία «γροθιά». Για να αποκτήσουν οι παίκτες του Φερέιρα αυτό που σήκωσαν οι οργανωμένοι στο πέταλο πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. «Μαχητική ψυχή».


Μια τέτοια ψυχή έβγαλαν όσοι χρησιμοποιήθηκαν από τον Πορτογάλο χθες βράδυ στη Τούμπα. Το «διπλό» των πρωταθλητών ξέχωρα από την τακτική πλευρά που μπορεί να αναλυθεί ήταν πρώτα από όλα αποτέλεσμα σκληρής και μέχρι το τέλος μάχης. Ήταν κατάθεση ψυχής, ήταν ο χαρακτήρας μιας μεγάλης ομάδας που παρά τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει από την αρχή της χρονιάς φωνάζει «παρών»!


Είναι ζωντανός!
Σύμφωνοι, δεν βρισκόμαστε στην Αγγλία για να μπορούμε να πούμε το -7 από την κορυφή ακόμη και 9 αγωνιστικές πριν το φινάλε είναι διαφορά ικανή να καλυφθεί. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι χαμένος από χέρι. Από τα «πράσινα« πόδια εξαρτάται όχι το πρωτάθλημα αλλά το κατά πόσο θα μείνει στο κυνήγι του Ολυμπιακού μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.


Η Τούμπα πέρασε με αντρίκια... απόδραση και πλέον με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη οι «πράσινοι» παίζουν τα ρέστα τους. Με δεδομένο ότι οι «ερυθρόλευκοι» το ερχόμενο Σάββατο ταξιδεύουν στο «Βικελίδης». μόνο απίθανο δεν είναι με νίκη του Παναθηναϊκού στο αθηναϊκό ντέρμπι, η αναμέτρηση στο «Καραϊσκάκης» να είναι το ματς της χρονιάς! Δύσκολα πράγματα αλλά όχι ακατόρθωτα. Ειδικά αν η ομάδα του Φερέιρα συνεχίζει να βελτιώνεται και να δείχνει την ίδια θέληση. Την ίδια «δίψα για απαντήσεις.


Άριστα σε στήσιμο και ψυχολογία
Από την πρώτη στιγμή έχουμε αναφερθεί στο πόσο σημαντικός είναι σε αυτή την βελτίωση του Παναθηναϊκού ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Χωρίς να έχει την παραμικρή βοήθεια τον Ιανουάριο, χωρίς σταθερή διοίκηση στους πρώτους του μήνες στην Παιανία, ο Πορτογάλος έχει μεταμορφώσει σε ΟΜΑΔΑ αυτό το συνοθύλευμα που βλέπαμε.
Χθες στην Τούμπα, έστησε με τρόπο παρόμοιο την ομάδα του σε σχέση με το ματς κόντρα στην ΑΕΚ.


Ο Λέτο ξανά κοντά στην κορυφή, όπου βρισκόταν ο Γκοβού(δεν του βγήκε η επιλογή του Γάλλου για την επίθεση, ο Πετρόπουλος προφανώς θα βοηθούσε περισσότερο) έδινε βοήθειες ενώ το γκολ προήλθε ξανά από στημένη φάση. Δουλειά που γίνεται στην Παιανία και την έχουμε καταγράψει. Είναι το έβδομο τέρμα που παίρνει από «νεκρή» μπάλα ο Παναθηναϊκός επί Φερέιρα.


Ο 64χρονος τεχνικός ήταν καλά διαβασμένος, έκανε τα αυτονόητα μετά την κόκκινη του Σπυρόπουλου και... τελείωσε το παιχνίδι με την είσοδο του Καραγκούνη. Ο «τυπάρας» είναι... μανούλα για παιχνίδια σαν το χθεσινό. Κράτησε μπάλα, πήρε τα φάουλ του, εκνεύρισε τον αντίπαλο και... καληνύχτα. Δεν υπάρχει κανείς που να μην σκέφτεται τι θα γινόταν αν με την ΑΕΚ δεν έμπαινε ο Πλεσί αλλά ο αρχηγός.


Βέβαια, πρέπει να αναφερθούμε και στο ψυχολογικό κομμάτι. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα μέσα σε τρεις μέρες να κάνεις ξανά υπερπροσπάθεια, να συγκεντρωθείς και να τα δώσεις όλα. Και, όμως. Ο Ζεσουάλδο πέρασε σωστά μηνύματα στους παίκτες του, βοήθησε και ο Σισέ τους συμπαίκτες του με τον τρόπο που έδειχνε να αντιμετωπίζει το ντέρμπι στην Τούμπα, και ο Παναθηναικός ήταν μέσα στο γήπεδο συμπαγής, παθιασμένος και έβλεπες μετά από καιρό 0 ένας να βοηθάει τον άλλο και όχι να τον περιμένει στη... γωνία για να τον «στολίσει».


*Ενέργειες σαν την χθεσινή δείχνουν και αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο γιατί ο Σωτήρης Νίνης αποτελεί ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκτέλεση φάουλ για... σεμινάριο αλλά σε αυτό που πραγματικά πρέπει να σταθεί κανείς είναι στον τσαμπουκά που βγάζει στα τελευταία παιχνίδια. Στις μάχες που μπαίνει, στο τσαγανό και την πώρωση που δείχνει για την ανατροπή.


* Επειδή, όντας μέλος της αμυντικής γραμμής του Παναθηναϊκού έχει ακούσει πολλά και τα περισσότερα άδικα αξίζει να αναφερθούμε στον Σεντρίκ Καντέ που χθες ήταν «hummer». Σούπερ παιχνίδι, εξαφάνισε τον Σαλπιγγίδη και ήταν ο ηγέτης των μετόπισθεν. Το καλύτερο παιχνίδι του με τα πράσινα.


*Σαν... τρελοί την περιμένουν την ΑΕΚ οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Βλέπετε δεν μπορούν να ξεχάσουν τον αποκλεισμό και θέλουν να... πάρουν το αίμα τους πίσω. Πάντως, χθεςκατά την επιστροφή στην Αθήνα δεν έλειψαν και οι ατάκες για τον Ολυμπιακό. «Τώρα που τελειώσαν τα φιλικά να τους δούμε» έλεγαν κάποιοι με νόημα.


* Κάποια στιγμή όσοι χλέυαζαν τον Ζιλμπέρτο Σίλβα θα πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο, με τον οποίο βλέπουν το ποδόσφαιρο. Ο Βραζιλιάνος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και τον τελευταίο μήνα έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο.
gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου