Η ερωτική ζωή του Καβαλιέρε στα έγγραφα της Wikileaks

Written By Oratios on 19 Φεβ 2011 | 19:00


"Ρόμπα" έγινε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τη διαρροή απόρρητων εγγράφων που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Wikileaks καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι δε μιλούν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον πρωθυπουργό της Ιταλίας.Σύμφωνα με την L' Espresso τα έγγραφα αναφέρουν πως ο Καβαλιέρε δείχνει να δίνει περισσότερη βάση στην προσωπική του ζωή από ότι στα κοινά ενώ οι λύσεις που επιλέγει είναι βραχυπρόθεσμες χωρίς καμία βαθιά στρατηγική...

Επίσης, γίνεται λόγος για εκμετάλλευση κρατικών θεσμών από πλευρά του Μπερλουσκόνι με σκοπό να πάρει περισσότερους ψήφους.

Την ανησυχία του για την πορεία της Ιταλίας είχε εκφράσει ο πρέσβης Ρόναλντ Σπόλι υποστηρίζοντας πως η καθοδική οικονομική πορεία της χώρας θα την εμποδίσει από το να παίζει βασικό ρόλο στη διεθνή αγορά.

Η προσωπική του ζωή απασχόλησε τους Αμερικανούς αξιωματούχους πολύ πριν τα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας καθώς στα έγγραφα υπάρχουν αναφορές για τηλεφωνήματα με πόρνες, εκδηλώσεις με πολύ νεαρές γυναίκες και για πολλές… συναναστροφές.

Σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό, οι ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική του Μπερλουσκόνι ώστε να σταλθούν περισσότεροι στρατιώτες στο Αφγανιστάν, στήριξη των αποφάσεων της Ουάσιγκτον αλλά και νέες στρατιωτικές στην Ιταλία.

Επίσης, στα έγγραφα φαίνεται πως η Χίλαρι Κλίντον είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τη φιλία του Καβαλιέρε με τον Πούτιν καθώς ενισχύεται η Gazprom, στον τομέα του φυσικού αερίου.

«Ο Σίλβιο στηρίζει τις πιο επικίνδυνες διαθέσεις του Πούτιν», αναφέρει χαρακτηριστικά έγγραφο της WikiLeaks.


cosmo

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου