Οι καλλιτέχνες που μας κάνουν να "κολλάμε"

Written By Black Hole on 5 Μαρ 2011 | 02:32

Όταν θα δεις τα έργα τους, θα αναρωτηθείς, "τι έκανε πάλι ο τύπος;". Απίστευτη σύλληψη, μοναδική υλοποίηση, από 3 καλλιτέχνες που παίζουν μαεστρικά με τις αισθήσεις. Τρεις ανατρεπτικοί καλλιτέχνες σε κάνουν να μένεις με ανοιχτό το στόμα με τις συνθέσεις τους. Ο Banksy, o Julian Beever και ο Eric Johansson αποτυπώνουν ό,τι πραγματικά τους έρθει στο νου, ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, αλλά όλοι με την ίδια επιτυχία.




Banksy

Τίποτα δεν είναι γνωστό για τον καλλιτέχνη- φαντομά Banksy και παρόλο που φιλοτεχνεί τα έργα του σε δημόσιους χώρους, κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει δει το πρόσωπό του και δεν ξέρει ούτε καν τα στοιχειώδη για την προσωπικότητά του. Πιθανολογείται ότι είναι γεννημένος το 1974 και είναι μεγαλωμένος στο Bristol της Βρετανίας. Τα έργα του συνήθως έχουν τη μορφή graffiti και είναι ιδιαίτερα ανατρεπτικά. Θα μπορούσε, μάλιστα, κανείς να υποστηρίξει ότι μέσα από τη δουλειά του περνάει διαφόρων ειδών μηνύματα.







Julian Beever


Ο Julian Beever είναι ένας Βρετανός καλλιτέχνης με έδρα το Βέλγιο, ο οποίος δημιουργεί τρισδιάστατα σκίτσα στα πεζοδρόμια, τα οποία είναι πέρα για πέρα αληθοφανή. Η διεργασία η οποία ακολουθεί όταν ζωγραφίζει ονομάζεται αναμόρφωση. Το επάγγελμα αυτό το έχει ξεκινήσει από το 1990 και πλέον δημιουργεί τοιχογραφίες ακόμα και για εταιρείες. Έχει δουλέψει στη Μ. Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Δανία, την Ισπανία, τις Η.Π.Α., το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τη Ρωσία και την Πορτογαλία. Τα έργα του φτάνουν σε μέγεθος έως και τα 7 μέτρα.





Erik Johansson


Δεν πρόκειται για τον κλασσικό φωτογράφο που ξέρει να απαθανατίζει στιγμές όμορφα αποτυπωμένες σε ένα φύλλο χαρτί, αλλά για τον καλλιτέχνη, Eric Johansson, που δημιουργεί ο ίδιος τις συγκυρίες για να φωτογραφήσει, έχοντας στο μυαλό του τα πιο απίθανα σενάρια. Ξεκινώντας με έναν πίνακα από τον οποίο χύνεται το νερό της θάλασσας, μέχρι το νεαρό που έχει το σώμα του πάνω στη σιδερώστρα για να σιδερώσει το παντελόνι του. Κι αν κρίνουμε από την ηλικία του -είναι 24 ετών- ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Ο Σουηδός νεαρός αφού πάρει τις φωτογραφικές λήψεις που επιθυμεί, τις επεξεργάζεται ψηφιακά για μας δίνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.




απόσπασμα από menslounge.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου