Εγκρίθηκαν πιστώσεις για την Τρικάλων – Λάρισας

Written By Black Hole on 22 Μαρ 2011 | 09:39


Λίγη υπομονή ακόμη, περισσότερη προσοχή στον δρόμο, και θα μεταβαίνουμε στη Λάρισα γρήγορα και με ασφάλεια. Το πολύπαθο έργο της ε.ο. Τρικάλων - Λάρισας, με τις τόσες θλιβερές αναμνήσεις έχει αποκτήσει «οδηγό» για την τελική ευθεία.

Μετά την ολοκλήρωση των περισσότερων διαγωνισμών για την επιλογή νέου αναδόχου του έργου, αποδεσμεύτηκαν ήδη κονδύλια για την κατασκευή του.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η διάθεση της πίστωσης για τρία τμήματα. Αυτά επιμερίζονται, 12.423.000 για το τμήμα από Ραχούλα μέχρι Ζάρκο, 34.000.000 για το τμήμα Φαρκαδόνα – παράκαμψη Μεγαλοχωρίου και 10.824.000 για την παράκαμψη Φαρκαδόνας.

Το πρώτο υποέργο, που αφορά σε δύο νομούς, περιλαμβάνει οδικά έργα, κατασκευή δύο ανισόπεδων κόμβων (ένας για Αμυγδαλέα – Ραχούλα – Μάνδρα και ένας για το Ζάρκο)  και κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας στο τμήμα μεταξύ των δύο κόμβων. Ο δρόμος είναι εδώ και χρόνια έτοιμος, από το Ζάρκο και μετά, αλλά χρειάζεται η προσθήκη των ανισόπεδων κόμβων, τόσο διότι έχουν γίνει ατυχήματα, ειδικά στη στροφή για Ραχούλα – και στις δύο κατευθύνσεις -, όσο και επειδή οι Ζαρκινοί αγρότες αναγκάζονται να διασχίσουν την εθνική οδό προκειμένου να κατευθυνθούν στα χωράφια.

Τα δεύτερο υποέργο αφορά στο τμήμα του δρόμου που «καίει» όλους τους τρικαλινούς. Δηλαδή, για το τμήμα από τη Φαρκαδόνα περίπου, μέχρι την παράκαμψη του Μεγαλοχωρίου. Ως γνωστόν, ο εργολάβος και για αυτό το τμήμα είχε κηρυχθεί έκπτωτος, ενώ είχαν ακολουθήσει δικαστικές διαμάχες και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Οι εργολαβίες επαναπροκηρύχθηκαν, οι διαγωνισμοί έγιναν και πλέον υπάρχουν και τα χρήματα.

Το συγκεκριμένο έργο είναι διπλό. Το ένα του τμήμα αφορά στην κατασκευή του δρόμου και παράπλευρων και κάθετων αγροτικών οδών. Το δεύτερο αφορά στην κατασκευή της δεύτερης γέφυρας στον Πηνειό, στο Κουτσόχερο.

Το τρίτο υποέργο αφορά στην παράκαμψη Φαρκαδόνας.

Τα χρήματα εγκρίθηκε να πιστωθούν από το αρμόδιο τμήμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας. Προϊσταμένη αρχή είναι η Δ/νση Δημοσίων Έργων Θεσσαλίας (Δ.Δ.Ε.), και διευθύνουσα υπηρεσία, η Δ/νση Εκτέλεσης-Κατασκευής Έργων Θεσσαλίας (Δ.Ε.Κ.Ε.). Υπόλογος διαχειριστής ορίστηκε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας.

Απομένει, απλώς, να ολοκληρωθούν άλλες διαδικασίες, όπως π.χ. τυχόν ενστάσεις, ολοκλήρωση απόδοσης χρημάτων για απαλλοτριούμενες εκτάσεις (ήδη έχουν ειδοποιηθεί δικαιούχοι) και να εγκατασταθούν οι εργολάβοι. Πότε; Άγνωστο μεν, αλλά τουλάχιστον το νερό μπήκε στο αυλάκι.

Θανάσης Μιχαλάκης στο fatsimaremag.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου