Συντονίστηκαν οι αντιδήμαρχοι Φαρκαδόνας

Written By Ανώνυμος on 4 Μαρ 2011 | 15:04

Τα προβλήματα που έχει επιφέρει η κακοκαιρία στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας τέθηκαν επί τάπητος στην χθεσινή σύσκεψη των αντιδημάρχων Φαρκαδόνας.
Οι κ.κ. Γιάννης Στάμος, Γιάννης Γεωργολόπουλος, Θεόδωρος Παπακυρίτσης και Βάϊος Χριστοδούλου συναντήθηκαν στο δημαρχείο προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση και τα προβλήματα που επέφερε στο πέρασμά της η κακοκαιρία.
Όπως σημειώθηκε στη σύσκεψη το τελευταίο διήμερο η κακοκαιρία έχει προκαλέσει την υπερχείλιση των αρδευτικών καναλιών της περιοχής, πλημμυρίζοντας καλλιεργούμενες εκτάσεις στην περιοχή της Φαρκαδόνας.

Η στάθμη των ποταμών Πηνειού και Ενιπέα έχει ανέβει επικίνδυνα με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για νέα υπερχείλιση.
Οι τέσσερις αντιδήμαρχοι μπροστά στα προβλήματα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν αποφάσισαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους για τον καθαρισμό των υδρευτικών καναλιών, το σπάσιμο των φραγμάτων που βρίσκονται εντός αυτών, γεγονός που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των μεγάλων όγκων νερού και τις διανοίξεις δρόμων για την άμεση επέμβαση, όπου χρειαστεί των οχημάτων.
Παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για το ανάχωμα μεταξύ των δ.δ. Νομής και Γεωργανάδων που αντιμετωπίζει προβλήματα. Οι αντιδήμαρχοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αναπτυχτούν προσπάθειες, ώστε να συντηρηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Τέλος οι αντιδήμαρχοι έθεσαν το πάγιο αίτημα των αιρετών και των κατοίκων της περιοχής να κηρυχτεί άμεσα η περιοχή της Φαρκαδόνας πλημμυρόπληκτη, έτσι ώστε να αποζημιώνονται οι αγρότες για τις ζημιές που προκαλούνται στις περιουσίες τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου