Κύριοι, σας τα έλεγαν οι δικοί σας!!!

Written By Black Hole on 2 Μαρ 2011 | 16:26


Κύριοι, σας τα έλεγαν οι δικοί σας!!!ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ 20 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ.. ΗΞΕΡΑΝ ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ;
Δυστυχώς, προφητική αποδείχτηκε η επερώτηση που κατέθεσαν πριν από δύο μέρες 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσή, αναφορικά με τις δραστικές περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες της Αστυνομίας.
Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά την ερώτηση των βουλευτών, θα παρατηρήσει πως ειδική αναφορά γίνεται στην ομάδα "ΔΙ.ΑΣ.".
«Οι περικοπές δαπανών για την συντήρηση των οχημάτων, την επισκευή των ζημιών, την αδυναμία τροφοδοσίας με καύσιμα για την κίνηση των οχημάτων και την θέρμανση των υπηρεσιών και τέλος τις σοβαρές ελλείψεις στην κάλυψη των αναλώσιμων υλικών και ειδών ατομικής προστασίας για μονάδες, όπως η ΔΙ.ΑΣ., καθιστούν, τόσο τον προγραμματισμό, όσο και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της αστυνομίας προβληματική και σε κάθε περίπτωση επηρεάζουν το αξιόμαχο των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.»
Έτσι, οι 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρωτούν ποια είναι τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν οι υπουργοί, προκειμένου να ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία με τους αναγκαίους πόρους για την κανονική και αξιόμαχη λειτουργία των υπηρεσιών και την αποκατάσταση της επιχειρησιακής της ετοιμότητας προς όφελος των πολιτών.
Οι δηλώσεις του υπουργού Χρ. Παπουτσή για το θάνατο των αστυνομικών


Η συγκεκριμένη ερώτηση, δυστυχώς, κατόπιν εορτής, προστίθεται σε όλα αυτά που τον τελευταίο καιρό έβλεπαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις περικοπές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αστυνομία λόγω της έλλειψης κονδυλίων. Σήμερα, μάλιστα, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή με τηλεφωνική της παρέμβαση, η μητέρα ενός από τους άνδρες που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. επισήμανε πως τα παιδιά καλούνται να αγοράσουν καλύτερης ποιότητας  ατομικό εξοπλισμό προκειμένου να προστατεύονται αποτελεσματικότερα από την τσέπη τους.

 
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ;
Η Ερώτηση  
"Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονιμικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν 20 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
28/2/2011

 

Αδικαιολόγητες δραστικές περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των Αστυνομικών Υπηρεσιών.


28 Φεβρουαρίου 2011


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ : - Υπουργό Οικονομικών
               κ. Γ. Παπακωνσταντίνου
              - Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
               κ. Χ. Παπουτσή


Το νοικοκύρεμα των οικονομικών του κράτους, εξαιτίας της δεινής κατάστασης στην οποία μας οδήγησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανάγκασε το Υπουργείο Οικονομικών, στην κατά τη γνώμη μας, αδικαιολόγητη δραστική περικοπή των λειτουργικών-επιχειρησιακών δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο αγώνας για περιστολή της σπατάλης και των υπερβολών, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να οδηγήσει στην υποβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας και της αξιοπιστίας των μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα να διογκώνεται η εγκληματικότητα και οι πολίτες να αισθάνονται, όλο και περισσότερο, ανασφαλείς.

Οι περικοπές δαπανών για την συντήρηση των οχημάτων, την επισκευή των ζημιών, την αδυναμία τροφοδοσίας με καύσιμα για την κίνηση των οχημάτων και την θέρμανση των υπηρεσιών και τέλος τις σοβαρές ελλείψεις στην κάλυψη των αναλώσιμων υλικών και ειδών ατομικής προστασίας για μονάδες, όπως η ΔΙ.ΑΣ.,καθιστούν, τόσο τον προγραμματισμό, όσο και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της αστυνομίας προβληματική και σε κάθε περίπτωση επηρεάζουν το αξιόμαχο των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και πολλές Ενώσεις Αστυνομικών σε όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται έντονα γιατί ένας μεγάλος αριθμός περιπολικών και μηχανών της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται εκτός κυκλοφορίας λόγω βλαβών και έλλειψης δυνατότητας αποκατάστασης.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί.

1. Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για να ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία με τους αναγκαίους πόρους για την κανονική και αξιόμαχη λειτουργία των υπηρεσιών και για την αποκατάσταση της επιχειρησιακής της ετοιμότητας κοντά στους πολίτες;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ

ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΒΛΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΜΙΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΒΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΑ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΕΡΛΕΠΕ-ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ"

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



από το newsday

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου