Δεν έχει πολλές θερμίδες, βοηθά τον οργανισμό στην πιο γρήγορη καύση του λίπους τον ομορφαίνει και τον προστατεύει από μια σειρά ασθενειών.
Ένα κατακόκκινο τρυφερό φρουτάκι βουτά με λαχτάρα σε ένα πελώριο βουνό σαντιγί. Δεκάδες κόκκινες καρδούλες κολυμπούν σε μια πισίνα κονιάκ, ζάχαρης και χυμού! Το μακρόστενο πιρουνάκι ενός fondue οδηγεί τη στρογγυλή κατακκόκινη μπαλίτσα σε γυαλιστερή σοκολατένια όαση!
Ναι, η φράουλα ανεβάζει τη λίμπιντο, ευφραίνει τον ουρανίσκο και δίνει υπέροχη γεύση όπου κι αν χρησιμοποιηθεί. Και το καλύτερο; Δεν έχει πολλές θερμίδες, βοηθά τον οργανισμό στην πιο γρήγορη καύση του λίπους, τον ομορφαίνει και τον προστατεύει από μια σειρά ασθενειών.
Κάθε πράμα στον καιρό του και η φράουλα την Άνοιξη....
Βρίσκεις φράουλες, τις οποίες μεταξύ μας τις πληρώνεις "χρυσάφι", όλον το χρόνο. Οι διαιτολόγοι όμως είναι κατηγορηματικοί! Κάθε τρόφιμο καλό είναι να το καταναλώνει κανείς στην εποχή του. Έτσι, λοιπόν ο κολιός τον Αύγουστο και η φράουλα την Άνοιξη. Ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στους πάγκους των μανάβικων οι πρώτες φράουλες. Άλλωστε αν τις επιλέξεις τώρα που είναι είναι σε αφθονία και νόστιμες θα είναι και πολύ πιο φθηνές.
Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου συστήνει επίσης να τις διαλέγεις από τους πάγκους με τα βιολογικά τρόφιμα. "Αν και πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, η φράουλα είναι αρκετά επιβαρυμένη με λιπάσματα και φυτοφάρμακα γιατί ο φλοιός της είναι πολύ λεπτός και δεν την προστατεύει. Για αυτό και προτιμώνται οι βιολογικές φράουλες".
Ένα κατακόκκινο τρυφερό φρουτάκι βουτά με λαχτάρα σε ένα πελώριο βουνό σαντιγί. Δεκάδες κόκκινες καρδούλες κολυμπούν σε μια πισίνα κονιάκ, ζάχαρης και χυμού! Το μακρόστενο πιρουνάκι ενός fondue οδηγεί τη στρογγυλή κατακκόκινη μπαλίτσα σε γυαλιστερή σοκολατένια όαση!
Ναι, η φράουλα ανεβάζει τη λίμπιντο, ευφραίνει τον ουρανίσκο και δίνει υπέροχη γεύση όπου κι αν χρησιμοποιηθεί. Και το καλύτερο; Δεν έχει πολλές θερμίδες, βοηθά τον οργανισμό στην πιο γρήγορη καύση του λίπους, τον ομορφαίνει και τον προστατεύει από μια σειρά ασθενειών.
Κάθε πράμα στον καιρό του και η φράουλα την Άνοιξη....
Βρίσκεις φράουλες, τις οποίες μεταξύ μας τις πληρώνεις "χρυσάφι", όλον το χρόνο. Οι διαιτολόγοι όμως είναι κατηγορηματικοί! Κάθε τρόφιμο καλό είναι να το καταναλώνει κανείς στην εποχή του. Έτσι, λοιπόν ο κολιός τον Αύγουστο και η φράουλα την Άνοιξη. Ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στους πάγκους των μανάβικων οι πρώτες φράουλες. Άλλωστε αν τις επιλέξεις τώρα που είναι είναι σε αφθονία και νόστιμες θα είναι και πολύ πιο φθηνές.
Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου συστήνει επίσης να τις διαλέγεις από τους πάγκους με τα βιολογικά τρόφιμα. "Αν και πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, η φράουλα είναι αρκετά επιβαρυμένη με λιπάσματα και φυτοφάρμακα γιατί ο φλοιός της είναι πολύ λεπτός και δεν την προστατεύει. Για αυτό και προτιμώνται οι βιολογικές φράουλες".
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου