Απορία για το αυτοκίνητο του πρώην δήμου Οιχαλίας

Written By Ανώνυμος on 2 Μαρ 2011 | 23:27

Την απορία του εκφράζει για τις ενέργειες του πρώην δημάρχου Οιχαλίας Αθανάσιου Ζιώγκου σχετικά με αυτοκίνητο του πρώην δήμου Οιχαλίας, ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας Γιάννης Γεωργολόπουλος, με χθεσινές δηλώσεις του.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργολόπουλος αναφέρει πως "ο κ. Ζιώγκος παρέδωσε αυτοκίνητο 4Χ4 του Καποδιστριακού δήμου Οιχαλίας στον ΟΔΔΥ. Όμως, προχθές πήγε και αγόρασε ως ιδιώτης σε δημοπρασία του εν λόγω Οργανισμού το όχημα".
"Γιατί το έκανε αυτό; Και επιπρόσθετα, ο νόμος ορίζει πως αυτοκίνητα με κυβισμό άνω του 1,4 lt παραδίδονται στον ΟΔΔΥ από τους Καποδιστριακούς δήμους, όμως προβλέπει εξαιρέσεις", δηλώνει ο κ. Γεωργολόπουλος, προσθέτοντας "επίσης, το όχημα είχε διανύσει 36.000 χλμ. Ο νόμος προέβλεπε κίνηση εντός της περιοχής αρμοδιότητας. Πως έκανε τόσα χιλιόμετρα;".
Κλείνοντας ο κ. Γεωργολόπουλος αναφέρει τον σχετικό νόμο του Καλλικράτη, σύμφωνα με τον οποίο μπορούν να εξαιρεθούν από την παράδοση στον ΟΔΔΥ αυτοκίνητα Καποδιστριακών δήμων, ανάλογα με τις συνθήκες και ειδικότερα λαμβάνοντας υπόψη την μορφολογία του εδάφους, δύσβατες περιοχές, ανάγκη υποστήριξης υπηρεσιών πχ "Βοήθεια στο Σπίτι", κλπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου