Στην Βουλή το θέμα με τις πλημμύρες της Φαρκαδόνας Τρικάλων

Written By Ανώνυμος on 4 Μαρ 2011 | 14:35

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Υποδομών και Εσωτερικών, κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος και με αίτημα την καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες της περιοχής Φαρκαδόνας Τρικάλων για ζημιές από πλημμύρες και κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Στην ερώτηση, αναφέρουν οι δύο Βουλευτές, πως «Για μια ακόμα φορά φέτος, πάνω από 25.000 στρέμματα πλημμύρισαν στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας, Ν. Τρικάλων, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές κυρίως σε καλλιέργειες σιτηρών αλλά και σε εκείνα τα χωράφια που ήταν οργωμένα και έτοιμα για σπορά....


Για μια ακόμα φορά η ευρύτερη περιοχή Φαρκαδόνας αποδεικνύεται ανοχύρωτη περιοχή. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύονται ψεύτικες οι υποσχέσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όπως και προηγούμενα της ΝΔ για την εκτέλεση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων».

Οι Βουλευτές ρωτούν τους Υπουργούς «Τι μέτρα θα ληφθούν για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων για το 100% των ζημιών που υπέστησαν και αν θα πάρουν επιτέλους μέτρα για να εκτελεστούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα ώστε από την μια να προστατευθεί η περιοχή από τις συχνές πλημμύρες και από την άλλη να λυθεί το πρόβλημα της λειψυδρίας κατά την θερινή περίοδο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου