Γιώργος: Το 2011 θα έρθει το τέλος της ύφεσης.Το άλλο με τον Τοτό;

Written By Ανώνυμος on 2 Απρ 2011 | 16:16

Μια νότα αισιοδοξίας θέλησε να δώσει χθες ο πρωθυπουργός για την πορεία της οικονομίας, αντιτασσόμενος στη γνωστή καταστροφολογία, στην οποία επιδόθηκαν Α. Σαμαράς και Α. Τσίπρας.
Ωστόσο η δήλωσή του ότι «δεν θέλουμε να θίξουμε μισθούς και συντάξεις» ερμηνεύτηκε ως ένα βήμα πίσω από τη γνωστή έως τώρα κυβερνητική θέση πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση μισθών και συντάξεων.

Στον αντίποδα, ο Γ. Παπανδρέου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας -ακόμη και στο μισό, όπως είπε-, με την προϋπόθεση ότι παραγωγικοί φορείς και κοινωνικοί εταίροι θα συμβάλουν στη μείωση της φοροδιαφυγής: «Εχω πει ευθέως σε όλους τους παραγωγικούς χώρους και όλους τους κοινωνικούς εταίρους: Δώστε μου την εγγύηση να κάνουμε ένα κοινωνικό, πολιτικό συμβόλαιο. Δώστε μου την εγγύηση ότι θα πληρώσετε τους φόρους ή έστω θα μειώσετε κατά πολύ την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή κι εγώ να δώσω αμέσως εντολή να μειωθεί ακόμη και στο μισό η φορολογία», τόνισε με έμφαση, θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους.
Στις δυσοίωνες προβλέψεις των αρχηγών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα τις οικονομικές εξελίξεις: «λουκέτα, ανεργία, κατήφεια: η θλιβερή φωτογραφία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης», είπε ο Α. Σαμαράς, ο πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος πως «βήμα βήμα θα τα καταφέρουμε».
«Εχουμε τα πρώτα δειλά δείγματα εξόδου από την κρίση», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι το 2011 θα σηματοδοτήσει το τέλος της ύφεσης.
Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι αδυνατεί να ελέγξει την κερδοσκοπία, πως η πολιτική του οδήγησε στο κλείσιμο των καταστημάτων και ότι με τα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει, θα χειροτερεύσουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, ο Γ. Παπανδρέου απέδωσε τις όποιες αυξήσεις στη φορολογία που αναγκάστηκε να επιβάλει η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως στις πραγματικές τιμές σημειώθηκε μείωση 0,4%.
Οσον αφορά το κλείσιμο καταστημάτων, παρουσίασε στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι το 2010 δημιουργήθηκαν 6.744 νέες επιχειρήσεις.
Η αντιπαράθεση Παπανδρέου - Τσίπρα εστιάστηκε στο Σύμφωνο για το ευρώ, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμότητα να προβαίνει σε τέτοιες συμφωνίες και τον πρωθυπουργό να καταλογίζει στον κ. Τσίπρα ταύτιση με τη ΝΔ και προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΝ, ΠΑΡΤΟΝ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ Ε? ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

geia sou george profiti!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου