Δήμος φαρκαδόνας: Συνεδριάσεις ''ηφαίστειο''

Written By Ανώνυμος on 2 Απρ 2011 | 16:38

Επεισοδιακή κατέληξε να γίνει η χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Φαρκαδόνας, καθώς υπήρξε μία ακόμη διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Κώστα Οικονόμου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθανάσιου Ζιώγκου.
Αν και η συνεδρίαση κυλούσε ήρεμα και με σχετική συναίνεση, στο τέλος, ο κ. Ζιώγκος αποχώρησε διαμαρτυρόμενος έντονα και δηλώνοντας πως θα προσφύγει στην αρμόδια Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κατά της απόφασης διορισμού ως πληρεξούσιων δικηγόρων, δύο νομικών, του Δήμου, οι οποίοι θα παραστούν στην δίκη για τις μεταδημοτεύσεις.

Στην αίθουσα του Δημαρχείου όπου διεξάγονταν η συνεδρίαση δημιουργήθηκε ένταση και υπήρξαν αντεγκλήσεις, σε μία σύγκληση του Οργάνου, που δεν προμήνυε τίποτα τέτοιο, όμως κάθε συνεδρίαση στον δήμο Φαρκαδόνας έχει την δυναμική να γίνει επεισοδιακή, όχι μόνο εξαιτίας της διαφοράς αντίληψης σε διάφορα ζητήματα μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως λόγω του παρελθόντος και της αντιπαλότητας που υπάρχει. Υπενθυμίζεται ότι στον Καποδιστριακό δήμο Οιχαλίας, την περίοδο 2003 – 2010, δήμαρχος διετέλεσε ο κ. Ζιώγκος και ο κ. Οικονόμου ήταν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης την τετραετία 2007 – 2010, έχοντας δημιουργήσει ένα "εκρηκτικό δίδυμο".
Σε δηλώσεις του μετά την αποχώρησή του από την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο κ. Ζιώγκος σημειώνει "η απόφαση της Επιτροπής να ορίσει δύο δικηγόρους, ο ένας μάλιστα από την Αθήνα, ως πληρεξούσιους του Δήμου μας να παραστούν στο Εφετείο Λάρισας στην δίκη της μήνυσης που έχει καταθέσει εναντίον μου ο κ. Οικονόμου με έναν πολίτη, για δήθεν παράνομες μεταδημοτεύσεις, για τις οποίες σημειωτέων έχω απαλλαχθεί από 3μελές και 5μελές Εφετείο, εγγίζει τα όρια της απιστίας".
Συνεχίζοντας ο κ. Ζιώγκος, υπογραμμίζει "δεν είναι δυνατό ο δήμος Φαρκαδόνας, που ουδεμία σχέση έχει με τις μεταδημοτεύσεις στον πρώην Οιχαλίας κατά την περίοδο 2003 – 2006, να πληρώνει δικηγόρους του κ. Οικονόμου. Είναι φανερό ότι ο δήμο Φαρκαδόνας δεν έχει υποστεί καμία ηθική βλάβη από την υπόθεση αυτή, άρα η απόφαση διορισμού δύο δικηγόρων για ανύπαρκτη ηθική βλάβη, έχει ως στόχο να καλύψει τα έξοδα του Δημάρχου για τους δικηγόρους του".
"Αυτό είναι κατάπτυστο και έχει ποινικές ευθύνες. Θα προσφύγω στην Επιτροπή της πολιτείας και θεωρώ βέβαιο ότι η απόφαση αυτή θα ακυρωθεί, διότι δεν σχετίζεται με τον Δήμο, αλλά με την διαμάχη μεταξύ εμού και του κ. Οικονόμου", τόνισε ο κ. Ζιώγκος.
Επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και αναβολή
Το θέμα δεν έληξε στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά είχε και συνέχεια στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο δεν παρέστη ο Δήμαρχος και ο νόμιμος αναπληρωτής του, ο αντιδήμαρχος Βάιος Χριστοδούλου. Επίσημα, ο Δήμαρχος δεν ήταν δυνατό να δώσει το παρόν, διότι αρρώστησε. Επίσης, έλειψαν από την συνεδρίαση και δύο άλλοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, οι κκ Βασίλης Τσιάντος και Χρήστος Λόης. Ο πρόεδρος Περικλής Γιώτας ζήτησε συγνώμη από το Σώμα και η συνεδρίαση αναβλήθηκε, λόγω απουσίας του Δημάρχου και του αναπληρωτή του. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ συμβούλων της συμπολίτευσης μετά την αναβολή, δηλαδή μεταξύ των κέντρων εξουσίας της παράταξης. Αναμένονται εξελίξεις στην Φαρκαδόνα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδω ο κοσμος χανεται και το δημοτικο συμβουλιο τσακωνεται. Μπραβο παιδια!Παντα τετοια
Ο ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ

Δημοσίευση σχολίου