Άνοιξη 2011: Οδηγός αγοράς γυαλιών ηλίου

Written By Ανώνυμος on 7 Μαΐ 2011 | 23:22


Κοκκάλινοι σκελετοί, λεπτοί φακοί σε έντονα χρώμα και unisex style. Αυτή η άνοιξη θέλει τα δικά της γυαλιά!

 
Τα γυαλιά ηλίου είναι εθιστικά. Αν ξεκινήσεις να τα φοράς, πολύ δύσκολα τα αποχωρίζεσαι μετά. Όχι μόνο δεν τα αποχωρίζεσαι, αλλά παίρνεις και πολλά ζευγάρια. Άλλο για το πρωί και άλλο για το μεσημέρι, άλλο με ντάλα ήλιο και άλλο με συννεφιά. Εντάξει, δεν είπαμε να το παρακάνεις. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και ένα ζευγάρι φτάνει. Αρκεί να είναι κοκάλινο -μιας και οι περισσότεροι οίκοι τέτοια γυαλιά έχουν λανσάρει για φέτος- και συγχρόνως κατάλληλο για το σχήμα του προσώπου σου.


Κοκάλινα εν δράσει 

Αφού το ανδρικό ντύσιμο, δεν είναι πλέον στα χέρια της τύχης, αλλά έχεις αρχίσει και το βλέπεις ζεστά το θέμα, με μια μικρή στροφή φέτος στο σοφιστικέ, τα γυαλιά ηλίου δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν. Μπορεί το κοκάλινο να είναι στη μόδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως απορρίπτεται το μεταλλικό. Αν προτιμήσεις κοκάλινο σκελετό, πάντως, παίξε μεταξύ wayfarer ή clubmaste, ενώ αν θες μεταλλικό σκελετό είσαι μεταξύ aviator και στρογγυλού. Αν καταφέρεις δε, να βρεις εκείνα τα γυαλιά που έχουν τη βάση του σκελετού από μέταλλο και συνδυάζουν σχέδιο με κοκάλινα στοιχεία, θα έχεις δύο σε ένα! 

Το ρετρό είναι εδώ, ενωμένο-δυνατό 


Τα ρετρό γυαλιά ηλίου ήταν στη μόδα αρκετές δεκαετίες πριν, αλλά από ότι φαίνεται επέστρεψαν. Με πολλές διαφορές φυσικά, μιας και τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά και με πολλές ομοιότητες. Είναι πιο μεγάλα σε μέγεθος, με αποτέλεσμα να καλύπτουν μεγαλύτερο μέρος του προσώπου, από ότι θα κάλυπταν κανονικά. Είναι φτιαγμένα από πιο χοντρό πλαστικό, σε σύγκριση με τα παλιά μοντέλα, οπότε και διαρκούν πολύ περισσότερο από ότι παλαιότερα. Παρά το υπερμέγεθες σχήμα τους, ταιριάζουν ως επί το πλείστον στα περισσότερα πρόσωπα. 

Χρώματα κι αρώματα 

Τα χρώματα που παίζουν για το 2011 είναι ποικίλα και κατάλληλα για όλα τα γούστα. Είτε πιο ψυχεδελικά, είτε πιο συντηρητικά, κυμαίνονται μεταξύ αρκετών αποχρώσεων. Από ανοιχτό γκρι, μέχρι σκούρο καφέ ή ακόμα και μαύρο. Βέβαια, ισχυρό ρόλο έχουν και τα έντονα χρώματα, όπως και σε άλλα κομμάτια της φετινής γκαρνταρόμπας, άλλωστε. Όσο για τους φακούς, βρίσκονται σε μία μέτρια κατάσταση: είναι πιο λεπτοί, τόσο που τα μάτια σου θα φαίνονται και ο ήλιος δε θα κρύβεται τελείως, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι τόσο λεπτοί που να αποκαλύπτουν τα μάτια σου και να μη σε προστατεύουν από τον ήλιο. 

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις τα μοντέλα που ξεχώρισε το MEN24 για να σε διευκολύνει 

Όταν έλεγα για έντονα χρώματα, είχα στο μυαλό μου αυτό το κομμάτι της Lacoste, είτε όλο κίτρινο είτε -καλύτερα- μόνο τους βραχίονες κίτρινους. Θα το βρεις στην boutique της Lacoste στην Πατησίων, στα 150,00 ευρώ. 


Αν είσαι του παραδοσιακού, και η τάση προς το σοφιστικέ (δηλαδή κοκάλινο σκελετό) δεν σε ιντριγκάρει, υπάρχουν οι κλασικές λύσεις από τη Ray-Ban σε διάφορα χρώματα στα 111,00 ευρώ ή ακόμα και ο συνδυασμός κοκάλινου-μεταλλικού, που έλεγα πιο πριν, στα 91,00 ευρώ. 


Μπορεί κάποιος να μην περίμενε ένα απλό κλασικό μαύρο χρώμα και σχέδιο σε γυαλιά ηλίου Tommy Hilfigher, όμως πληροφορώ πως κάτι τέτοιο είναι άκρως βολικό. Αλλιώς, υπάρχει και το ίδιο σχέδιο σε έναν συνδυασμό από μπλε, άσπρο και κόκκινο. Επειδή, όμως, γυαλιά ηλίου δεν φέρνει ο συγκεκριμένος οίκος στην Ελλάδα, κάντε την αγορά σας on-line στο site της εταιρείας! 


Το πιο ρετρό κομμάτι όλων, είναι αυτό της Prada που θα βρείτε στην ομώνυμη boutique στη Βουκουρεστίου στα 180,00 ευρώ ή το αντίστοιχο Emporio Armani στις boutique του Κολωνακίου, στα 143,00 ευρώ. 

men24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου