«Η Ρωμανία κι αν επέρασε, ανθεί και φέρει κι άλλο» (BINTEO)

Written By Black Hole on 19 Μαΐ 2011 | 01:41


«Η Ρωμανία κι αν επέρασε, ανθεί και φέρει κι άλλο» (BINTEO)
Σήμερα είναι Πέμπτη 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο σκύλος θυμάται και δεν ξεχνά…


Η ιστορία των Ελλήνων του Πόντου είναι λίγο ως πολύ γνωστή. Λίγο για αυτούς που δεν θέλουν να θυμούνται. Πολύ, γι’ αυτούς που βίωσαν αυτές τις μνήμες του ξεριζωμού, τις μεταβίβασαν στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους και αυτά με τη σειρά τους στις νεότερες γενιές.

Αυτό το χαρακτηριστικό «επιβαρύνει» τις νεότερες γενιές των Ποντίων. Είναι υποχρεωμένες να θυμούνται και να μην ξεχνούν.
Κανείς δεν αμφισβητεί δε, ότι οι νεότερες γενιές των Ποντίων, είναι οι μόνες από τα παιδιά των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής που έχουν διατηρήσει στο μέγιστο βαθμό τους ιδιωματισμούς της γλώσσας τους, τη μουσική, το χορό, τα έθιμα και τα έθιμά τους και γενικά τον τρόπο διαβίωσης!

Τα περισσότερα πολιτιστικά τους στοιχεία έχουν μείνει αναλλοίωτα από τότε μέχρι σήμερα!

Και απ’ όλα αυτά που έχουν διασώσει οι Πόντιοι, το πιο σημαντικό είναι ένα: Η πίστη τους ότι παρά την παρακμή, το ελληνικό στοιχείο μπορεί να γνωρίσει ξανά ημέρες δόξας όπως στο παρελθόν.

«Η Ρωμανία επέρασε, η Ρωμανία επάρθεν», λέει το γνωστό δημοτικό τραγούδι του Πόντου και συμπληρώνει: « Η Ρωμανία κι αν επέρασε, ανθεί και φέρει κι άλλο».

Το κείμενο που ακολουθεί προέρχεται από το sansimera.gr
Διαβάστε την συνέχεια στο sportdog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου