"Έχουν καταστρέψει τη χώρα και εξακολουθούν να μιλούν"

Written By Black Hole on 29 Μαΐ 2011 | 03:01

Ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "La Stampa" δηλώνει οργισμένος με αυτα που συμβαίνουν στην Ελλάδα, ενώ τόνισε πως φοβάται πολύ για το μέλλον.. 


"Φοβάμαι αναταραχές στις πλατείες, διαμάχες με την Αστυνομία, νεκρούς στους δρόμους. Η Ευρώπη ήταν ένα όνειρο το οποίο διαλύθηκε πολύ γρήγορα", λέει ο σκηνοθέτης, απαντώντας σε ερώτηση αν προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Έχουν καταστρέψει τη χώρα και εξακολουθούν να μιλούν", αναφερόμενος στους πολιτικούς. "Ναι. Κάθε κόμμα πιστεύει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια, αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Παρ' όλες τις ζημιές που έχουν προκαλέσει τα κόμματα, αυτός ο κόσμος δεν σταματά να μιλάει. Την ίδια ώρα όμως υπάρχει ένα κοινό που στις δημοσκοπήσεις των εφημερίδων ψηφίζει πάντοτε τα δύο μεγάλα κόμματα...".

"Πιστεύω ότι οι μεγάλες πολιτικές αποφάσεις χρειάζονται την συναίνεση του λαού Ένα λαϊκό δημοψήφισμα, γιατί ο λαός αποφασίζει", λέει και τονίζει την ανάγκη να εξευρεθεί μία ριζική λύση: "Είναι λάθος. Χρειάζεται να μιλάς και να εξηγείς τη γνώμη σου. Αυτό δεν είναι πολιτική. Θα πρέπει να συζητήσουν, να προτείνουν, να βρουν μια λύση ριζική. Όχι όμως τη λύση που προτείνει το ένα κόμμα στο άλλο. Πρέπει να καθίσουν όλοι στο τραπέζι και να αποφασίσουν".
trelokouneli.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου