Οι εικονικοί σκλάβοι της Κίνας

Written By Oratios on 27 Μαΐ 2011 | 19:40

Χιλιάδες κρατούμενοι στην Κίνα αναγκάζονται να απασχολούνται επί ώρες στο Online Gaming. Πώς η κυβέρνηση κερδίζει εκατομμύρια. Η "χρυσή γεωργία" και τα πλασματικά νομίσματα
Η Liu Dali περνούσε  τις μέρες τις  σπάζοντας πέτρες  σε ανθρακωρυχεία της βορειοανατολικής Κίνας.
Όταν βράδιαζε όμως σκότωνε δαίμονες και ξωτικά!
Μη φοβάστε η Liu δεν είναι κάποια φυλακισμένη που τρελάθηκε... είναι μια από τις δεκάδες φυλακισμένες που παίζουν σε online παιχνίδια όπως το  World of Warcraft...

Η 54χρονη είναι πρώην δεσμοφύλακας και  είχε φυλακιστεί το 2004 για τρία χρόνια για διαφθορά. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισή της οι υπεύθυνοι των φυλάκων ανάγκαζαν αυτήν και άλλους τριακόσιους κρατούμενους να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια.
"Άκουσα να λένε ότι μπορούμε να κερδίσουμε από 450 έως 570 λίρες την ημέρα. Δεν είδαμε ποτέ αυτά τα χρήματα και να φανταστείτε οι υπολογιστές δεν έκλεινα ποτέ” λέει στην Guardian.
Στις φυλακές μας υποχρέωναν από το να συναρμολογούμε καθίσματα αυτοκίνητων που έρχονταν από την Ιαπωνία μέχρι και να διαβάζουμε την κομμουνιστική λογοτεχνία για να εξοφλήσουμε το χρέος μας  στην κοινωνία.
Το αναγκαστικό όμως online gaming  ήταν ότι πιο σουρεαλιστικό συνέβη κατά τη διάρκεια της φυλάκισής μου.
Εάν δεν κατάφερνα  να  ολοκληρώσει τη δουλειά μου, θα με τιμωρούσαν σωματικά. θα με χτυπούσαν με πλαστικούς σωλήνες.", είπε.
Η "χρυσή γεωργία"
Η πρακτική αυτή είναι γνωστή στη Κίνα ως "χρυσή  γεωργία". Οι φυλακισμένοι είναι  υποχρεωμένοι να παίζουμε World of Warcraft πολύ απλά γιατί εκατομμύρια gamers σε όλο τον κόσμο  είναι συνδεδεμένοι και είναι έτοιμοι να πληρώσουν πολλά  χρήματα!
Χωρίς κανονισμούς η Κίνα είναι παράδεισος στο online gaming. Οι κρατούμενοι αξιοποιούνται σε αυτόν το εικονικό κόσμο ώστε κάποιοι να βγάλουν κέρδος. Αυτό υπολογίζεται σε 1,2 δις λίρες μόνο για το 2008.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Κίνα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού στο διαδίκτυο. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν εκατό χιλιάδες “γεωργοί” πλήρους απασχόλησης στη χώρα.
Το 2009 η κεντρική κυβέρνηση εξέδωσε μια οδηγία καθορίζοντας τον τρόπο που το  πλασματικό νόμισμα θα μπορούσε να αποτελέσουν αντικείμενο εμπορίας, γεγονός που το καθιστά παράνομο για  επιχειρήσεις χωρίς άδειες για το εμπόριο.
Ωστόσο η  Liu, η οποία  απελευθερώθηκε από τη φυλακή πριν από το 2009 πιστεύει ότι η πρακτική αυτή συνεχίζεται
"Πολλές φυλακές σε όλη την βόρειο-ανατολικά της Κίνας,  αναγκάζουν τους  τρόφιμους  να παίζουν τα παιχνίδια.", είπε.
"Η Κίνα είναι το εργοστάσιο των εικονικών αγαθών", δήλωσε ο Jin Ge, ένας ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο και προσθέτει  "Οι εργοδότες πιέζουν τους εργαζόμενους  να παίζουν 12 ώρες τη μέρα. Η αμοιβή τους  είναι καλύτερη από αυτή  που παίρνει ένας εργαζόμενος σε εργοστάσιο.
"Οι αγοραστές των εικονικών αγαθών έχουν ανάμεικτα συναισθήματα ... αυτό τους εξοικονομεί χρόνο αγοράζουν σε απευθείας σύνδεση πιστώσεις από την Κίνα", είπε ο Jin.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου