Η Βέρντερ θέλει Φετφατζίδη. Ρίχνει γέφυρες ο Μιραλάς

Written By Homosapien on 7 Μαΐ 2011 | 11:17

Στην Ελλάδα εσχάτως έγινες της μόδας η Πόρτο. Ότι... παράδειγμα προς το ιδεατό ποδοσφαιρικά θες να δώσεις, τους πρωταθλητές Πορτογαλίας επικαλείσαι. Και δεν είναι τυχαίο ότι εσχάτως διαβάζουμε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να μιμηθεί την Πόρτο και να κάνει και το κάτι παραπάνω κάποια στιγμή στην Ευρώπη.


Στη Γερμανία πάλι την Πόρτο δεν την έχουν σε τόσο μεγάλη υπόληψη. Άλλο είναι το "πρότυπο" της εποχής. Η Ντόρτμουντ. Η πρωταθλήτρια Μπορούσια που από την 13η θέση της περιόδου 2007-2008 πατώντας σε ένα πλάνο με νέους φιλόδοξους άσους, άλλαξε τη μοίρας της. Αυτό το μοντέλο έχει προκρίνει να ακολουθήσει μεταξύ άλλων και η Βέρντερ Βρέμης που φέτος... σώθηκε με το ζόρι. Και αυτό το μοντέλο όπως φαίνεται "χωρά" όχι έναν αλλά δύο Έλληνες.
Πιθανότατα τους πιο ταλαντούχους της δικής μας νουβελ βαγκ. Τον πρώτο στόχο του Ολυμπιακού, για την άμυνα Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Και τον πρώτο παίκτη πολλών κυβικών που οι "ερυθρόλευκοι" έβγαλαν από τις ακαδημίες τους. Τον Γιάννη Φετφατζίδη. Τον οποίο μάλιστα εκτιμούν ως περίπτωση "Οζίλ".

Άνθρωπος της Βέρντερ έχει παρακολουθήσει τον Φετφατζίδης σε περισσότερα από πέντε παιχνίδια φέτος. Ειδικά με την φανέλα της εθνικής ομάδας. Και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρό ενδιαφέρον έπειτα από το "σκάουτινγκ". Σε βαθμό που μια πρόταση απόκτησης του, να μην είναι πια και τόσο μεγάλη έκπληξη.

Για το θέμα έγραφε η γερμανική έκδοση της ιστοσελίδας "goal.com". Και μαζί με τον Φέτφα πρόσθετε στους στόχους της Βέρντερ και τους Εκίτσι (Νυρεμβέργη), Κράνιτσαρ (Τόττεναμ). Για τον Παπασταθόπουλο αναφορά έκανε η "Bild". Εννοείτε πως οι Έλληνες παίκτες απολαμβάνουν ιδιαίτερης εκτίμησης στη Γερμανία. Και πια το δεδικασμένο του Κυριάκου Παπαδόπουλου δίνει ισχυρό κίνητρο στις ομάδες της Μπουντεσλίγκα να κοιτάξουν πιο προσεκτικά και παίκτες νεότερους σε ηλικία. Σαν τον Φετφατζίδη που πρακτικά μόλις φέτος βγήκε στο προσκήνιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ρίχνει γέφυρες ο Κέβιν;

Στο μεταξύ πληροφορίες από το περιβάλλον του Κέβιν Μιραλάς αναφέρουν πως ο Βέλγος είναι διατεθειμένος να κάνει στροφή 180ο μοιρών και να επιχειρήσει ο ίδιος να ξανανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας με τον Ολυμπιακό, για την υπογραφή νέου συμβολαίου. Να επιχειρήσει να αλλάξει δηλαδή τις ισορροπίες όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τα δύο ραντεβού του με τον ατζέντη του.

Το πλέον ενδιαφέρον από όσα κυκλοφόρησαν: Ότι ο Μιραλάς θέλει να δει ο ίδιος τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Να μιλήσουν οι δύο τους για το θέμα του συμβολαίου, δίχως την "παρέμβαση" του Κριστόφ Ενροτέ. Ο Μιραλάς βέβαια ήταν εκεί και στα δύο ραντεβού. Και δεν έκανε κάτι ώστε να συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Γιατί τώρα να αλλάζει; Ο ίδιος ξέρει. Και θα φανεί αν όντως το περιβάλλον του έχει δίκιο στις επόμενες ημέρες. Αν δηλαδή ζητήσει ραντεβού από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το σίγουρο είναι ότι στον Ολυμπιακό για την υπόθεση του Βέλγου κρατούν χαμηλούς τόνους. Μετά το ραντεβού της Πέμπτης εξήγησαν ότι "μένουν στην υπάρχουσα συμφωνία" και όντως έτσι πράττουν. Βλέπουν τον Μιραλάς σαν παίκτη της ομάδας. Και δεν θα αλλάξουν την στάση τους. Άλλωστε εδώ που ήρθαν τα πράγματα η κίνηση της πλευράς Μιραλάς είναι αυτή που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Είτε η διάθεση της να μην αναγνωρίσει το υπάρχον συμβόλαιο και να κινηθεί δικαστικά, είτε φέρνοντας τα 4,2 εκατ ευρώ της ρήτρας και αποχαιρετώντας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου