Μετανάστες...

Written By Homosapien on 7 Μαΐ 2011 | 20:05


Τα τελευταία 20 χρόνια περίπου η λέξη "μετανάστης" ήταν στο μυαλό κάθε Έλληνα συνυφασμένη με τους αλλοδαπούς εποίκους, που για διάφορες αιτίες τους φέρνουν στην Πατρίδα μας διάφοροι "υπάλληλοι" του παγκόσμιου συστήματος. Τον τελευταίο καιρό όμως η λέξη αυτή αρχίζει να επιστρέφει στην σημασία που είχε πριν από τριάντα και σαράντα χρόνια. Αυτή που είχε όταν μετανάστης ήταν ο ίδιος ο Έλληνας...Πολλοί αγανακτισμένοι νέοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν την επιλογή φυγής τους στο εξωτερικό, άλλοι επειδή τους την έβαλαν στο μυαλό κι άλλοι επειδή δεν μπορούν να βρουν δουλειά, άσχετα αν ψάχνουν καθημερινά και είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ για χρόνια ολόκληρα. Η λύση της μετανάστευσης λοιπόν μοιάζει γι' αυτούς η ιδανικότερη στο κυνήγι για μια καλύτερη ζωή κι ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θα ασχοληθούμε σε αυτό το κείμενο με το γιατί οι Έλληνες αδυνατούν πλέον να βρουν δουλειά, γιατί τα μαγαζιά κλείνουν μην αντέχοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό των ξένων, γιατί οι πτυχιούχοι μένουν άνεργοι και αναγκάζονται να δουλεύουν σε κλάδους που δεν έχουν σπουδάσει. Γι' αυτά τα ζητήματα η Χρυσή Αυγή έχει εκφράσει κι εκφράζει καθημερινά την αντίθεσή της και την πρόταση της για λύσεις. Θα ασχοληθούμε όμως με το πως αντιλαμβανόμαστε σαν Έλληνες Εθνικιστές τη μετανάστευση των νέων Ελλήνων.

Τι σημαίνει αγαπάω την Πατρίδα μου; Σημαίνει ότι οι έννοιες Έθνος και Πατρίδα είναι Ιερές. Το "εγώ" δεν υπάρχει μέσα σε αυτές τις έννοιες και αντίστροφα κανένα "εγώ" δε μπορεί να συμπεριλαμβάνει μέσα του την Ιδέα της Πατρίδας. Πως μπορεί να αγαπάει κάποιος την πατρίδα του όταν φεύγει στο εξωτερικό για όλη του τη ζωή, για να δουλέψει και να εξασφαλίσει οικονομικές ανέσεις; Τι νόημα έχει να αγαπάει κάποιος την Πατρίδα του και να την εγκαταλείπει; Αν υπάρχει εισβολή ξένου στρατού οφείλουμε να πολεμήσουμε και να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας. Αν υπάρχει κυβέρνηση που καταπιέζει το λαό οφείλουμε να αντισταθούμε και να την ανατρέψουμε. Αν δεν υπάρχει δυναμική να νικήσουμε τον εχθρό, είτε εξωτερικό είτε εσωτερικό, οφείλουμε τουλάχιστον να πεθάνουμε προσπαθώντας παρά να φυγομαχήσουμε για να ζήσουμε κάπου αλλού καλύτερα. Και για έναν Εθνικιστή ακόμα και αυτή η ίδια η επιβολή του Δ.Ν.Τ. στην Πατρίδα μας είναι πόλεμος και τίποτα λιγότερο!

Ιδιοτελείς σκοποί δεν μπορούν να υπάρχουν στην καρδιά ενός Εθνικιστή κι αυτό πρέπει να φροντίσουμε ο καθένας ξεχωριστά να γίνει βίωμα και στον υπόλοιπο Ελληνικό λαό. Προτιμότερο είναι να είσαι ένας φτωχός εργάτης στην Ελλάδα που μάχεται για ένα καλύτερο αύριο παρά ένας ευκατάστατος μεγαλοαστός μακριά από την Ελλάδα που κυνηγάει το "Αμερικάνικο όνειρο" για μια ολόκληρη ζωή...
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου