Φρουτοχυμοί για "καλή" καρδιά

Written By Black Hole on 15 Μαΐ 2011 | 19:33


Οι χυμοί από φρούτα και λαχανικά δρουν προστατευτικά για την καρδιά, σύμφωνα με Γάλλους ερευνητές. 
 
Οι κατανάλωση φρουτοχυμών μπορεί να προστατέψει τον ανθρώπινο οργανισμό από μια σειρά παθήσεων του καρδιαγγειακού συστήματος, σύμφωνα με νέα μελέτη γάλλων επιστημόνων. 

Οι ερευνητές μελέτησαν χοίρους στο διαιτολόγιο των οποίων προστέθηκαν διάφορα μίγματα φρουτοχυμών και παρατήρησαν ότι οι χοίριοι αυτοί εμφάνισαν χαλάρωση στα τοιχώματα των αρτηριών τους. 

Η ευεργετική δράση των χυμών αποδίδεται σε μια κατηγορία χημικών ενώσεων που ανήκουν στη ομάδα των πολυφαινολών και υπάρχουν επίσης σε φρούτα και καρπούς. 

Η νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Food and Function» της Βασιλικής Εταιρείας Χημείας της Βρετανίας, ενισχύει προηγούμενες μελέτες που έχουν δείξει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά δρουν προστατευτικά για την καρδιά. 

Οι γάλλοι ερευνητές παραμένουν συγκρατημένοι καθώς η ευεργετική δράση των πολυφαινολών δεν έχει αποδειχτεί ακόμα στον άνθρωπο ενώ δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν τον ακριβή μηχανισμό με τον οποίο οι ουσίες κάνουν καλό στην καρδιαγγειακή λειτουργία. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ανάμεσα στα πιο ωφέλιμα για την καρδιά φρούτα, που θα έπρεπε να περιλαμβάνονται σε ένα φρουτοχυμό, είναι τα σταφύλια και τα φραγκοστάφυλα. Από την άλλη, επεσήμαναν ότι οι φρουτοχυμοί περιέχουν λιγότερες φυτικές ίνες και περισσότερα σάκχαρα σε σχέση με τα ολόκληρα φρούτα.

από το men24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου