Άλλη μία θλιβερή πρωτιά

Written By Black Hole on 19 Μαΐ 2011 | 02:46

Η Ελλάδα κόβει πρώτη το νήμα της διαφθοράς και της δωροδοκίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ernst & Young, όπου εξετάζονται οι μεγάλες επιχειρήσεις της Ευρώπης.

Βάσει της έρευνας που διενεργήθηκε σε 25 χώρες και έλαβαν μέρος 2.365 στελέχη ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, ένας στους πέντε εργαζομένους είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν μετρητά και πλούσια δώρα προκειμένου να κλείσουν δουλειές.


Στη φετινή έκθεση της Ernst & Young για την απάτη στην Ευρώπη, οι σύμβουλοι της εταιρείας επισήμαναν ότι οι Έλληνες και Ρώσοι εργαζόμενοι θεωρούνται πιο πιθανό να δωροδοκήσουν, με την Ελλάδα να κατακτά την κορυφή και σε ό,τι αφορά την προσφορά προσωπικών δώρων.

Στην αντίπερα όχθη, οι πλέον αδιάφθορες χώρες εμφανίζονται να είναι η Νορβηγία και η Γαλλία. Εντυπωσιακό είναι τα στοιχεία που θέλουν το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων εργαζομένων να θεωρεί πως η διοίκηση της εταιρείας του χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα για να ''πιάσει'' τους στόχους της.

Από τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησε η Ernst & Young προκύπτει ότι το 40% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε πως η δωροδοκία και η διαφθορά έχει επιδεινωθεί από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση.

Επίσης, το 59% των ερωτηθέντων επισήμανε πως η διοίκηση της εταιρείας στην οποία εργάζεται παρακάμπτει ορισμένες φορές τους κανόνες προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.
από το news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου