H «απόλυτη καθαριότητα» βλάπτει σοβαρά την υγεία

Written By Oratios on 20 Μαΐ 2011 | 12:00

Στο δυτικό κόσμο, ο πληθυσμός που πάσχει από αλλεργίες έχει αυξηθεί τα τελευταία 30 χρόνια από 10 σε 30%. Η υπερβολική καθαριότητα μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση αλλεργιών: σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα από τον Καναδά, η εμμονή στην καθαριότητα έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης στην εμφάνιση αλλεργιών και αυτοάνοσων νοσημάτων...


Όπως αναφέρει ο Dr. Guy Delespesse, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και διευθυντής του Εργαστηρίου Έρευνας Αλλεργικών Νόσων, οι αλλεργίες φαίνεται να παρουσιάζουν επίσης μια αντίστροφη σχέση με το επίπεδο υγιεινής.

«Όσο πιο αποστειρωμένο είναι το περιβάλλον στο οποίο ζει ένα παιδί, τόσο υψηλότερο κίνδυνο διατρέχει να αναπτύξει αλλεργίες ή κάποιο ανοσολογικό πρόβλημα στη μετέπειτα ζωή του», επισημαίνει ο Delespesse. Η θεωρία του έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω τα ευρήματα μιας προηγούμενης μελέτης, σύμφωνα με την οποία, η υπερβολική προστασία των βρεφών και των μικρών παιδιών από μικρόβια και παθογόνα ενδέχεται να στερεί από τον οργανισμό βακτήρια που «διδάσκουν» στο αναπτυσσόμενο ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού, πώς να αντιδρά στις «άγνωστες» ουσίες.

Πηγή: Life Positive

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου