Μονομαχία Παπανδρέου-Σαμαρά

Written By Ανώνυμος on 29 Ιουν 2011 | 16:23

Με φόντο το μεσοπρόθεσμο

Με μονομαχία Παπανδρέου-Σαμαρά ολοκληρώθηκε η συζήτηση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή .Και οι δύο αρχηγοί κινήθηκαν στα τετριμμένα κατηγορώντας ουσιαστικά ο ένας το παρελθόν του κόμματος του άλλου και διαγωνιζόμενοι για το ποιος φορά την αυθεντική εθνική φανέλα.

Ο πρωθυπουργός πάντως έκανε μια προσωπική τοποθέτηση μιλώντας σε πρώτο ενικό και τονίζοντας ότι «θα κάνει αυτό που πρέπει άσχετα με το τι του καταλογίζουν».

«Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Το ελληνικό κοινοβούλιο να σταθεί το ύψος των περιστάσεων και να ανάψει το πράσινο φως στο Μεσοπρόθεσμο και στον εφαρμοστικό νόμο. Αυτή θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης σε μια διαφορετική Ελλάδα.

Δεν φυγομάχησα. Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Ότι και αν μου προσάπτουν εγώ θα συνεχίσω και αυτή τη μάχη θα τη δώσω - θα τη δώσουμε - μέχρι τέλους. Δεν είναι ώρα να λυγίσουμε, δεν είναι ώρα να κάνουμε πίσω».

Παράλληλα ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αρνητική στάση που κρατά απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο αλλά και στο θέμα της εθνικής συναίνεσης.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να λέει ό,τι θέλει αλλά εμείς θα πράξουμε και πάλι εκείνο που απαιτεί το εθνικό συμφέρον. Λέτε ότι φοράτε την εθνική φανέλα. Μπορεί να βρίσκεστε όμως στην κερκίδα και να πετάτε αντικείμενα εναντίον της προσπάθειας και της μάχης που δίνουμε. Μπορεί επίσης να βρίσκεστε στα αποδυτήρια και να περιμένετε την αποτυχία μας. Αυτό ακριβώς κάνετε. Ποντάρετε στην αποτυχία μας για να έρθετε στις καρέκλες της εξουσίας».

newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου