"Μαύρα" εκατομμύρια σε λογαριασμούς του Άκη

Written By Black Hole on 2 Ιουν 2011 | 08:31

Σφίγγει τον κλοιό γύρω από τον Άκη Τσοχατζόπουλο η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ έδειξε ότι η περιουσία του κ. Τσοχατζόπουλου αυξήθηκε κατά 55 εκ. δραχμές το έτος 2000, χωρίς όμως αυτά τα χρήματα να καλύπτονται από πουθενά.


Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, το πόρισμα των Ορκωτών Ελεγκτών που ήλεγξε το "πόθεν έσχες" του Άκη και το οποίο μοιράστηκε την Τρίτη στα κόμματα καταδεικνύει μαύρες εισροές χρήματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα εκτός από την αύξηση ύψους 55.616.733 δραχμών που δεν δικαιολογείται για τη χρήση του 2000, προκύπτει επίσης ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος, το 2004 αγόρασε δύο διαμερίσματα, ένα αξίας 85.000 ευρώ και ένα αξίας 30.000 ευρώ.

Κατά το πόρισμα του ΣΔΟΕ – σύμφωνα πάντα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δεν προκύπτει για αυτά καμία ανάληψη.

Για την περίοδο 1998 -2001 βρέθηκαν σύμφωνα με το πόρισμα στους λογαριασμούς του Άκη και της τότε συζύγου του Γκούντρουν Μολντενχάουερ καταθέσεις σε μάρκα, αγνώστου ύψους, οι οποίες δεν δικαιολογούνται με παραστατικά.

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα περάσει το κατώφλι της προανακριτικής ο κ. Τσοχατζόπουλος, η κατάθεση του οποίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου