Ιστορική ευθύνη

Written By Black Hole on 19 Ιουν 2011 | 18:54


Πω πω, θα χάσουμε το Gouda και το γερμανικό αυτοκίνητο άμα χρεωκοπήσουμε; Και το κινητό; Αυτο πια δεν το αντέχω... Ρε πάμε καλά; Εδώ χάσαμε τη χώρα μας ολόκληρη και μιλάμε για τη θυσία των gadgets, των διακοπών και του φρέντο; Τι θα κάνουμε; 
Πρώτον, θα γυρίσουμε στα χωριά μας. 

Δεύτερον, θα εκμεταλευτούμε τα αγαθά της χώρας μας στο έπακρο (γεωργία, παιδεία, πολιτισμός, φυσικός πλούτος (π.χ. ήλιος και άνεμος). 
Τρίτον, θα επανιδρύσουμε τη γειτονιά και την κοινωνία. 
Τέταρτον, θα ξαναγίνουμε πραγματικοί πολίτες και όχι ιδιώτες. Αυτά και μόνο, είναι ικανά να μας κάνουν τους πιο ολοκληρωμένους ανθρώπους του πλανήτη με το πιο σύγχρονο πολιτισμό. 

Και μη φοβάσαι. Όλος ο σαματάς και όλοι οι στημένοι θεατρινισμοί δεν γίνονται για τη ’’σωτηρία’’ της Ελλάδας. Αν δεν γνώριζαν καλά ότι αν χρεωκοπήσουμε θα καταρρεύσει η δυτική οικονομία, θα μας είχαν ήδη ρίξει στον Καιάδα. Μια ματιά να ρίξεις στα ελλείματα και τα δημόσια και εξωτερικά χρέη των: ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας, Ιαπωνίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Πορτογαλλίας, Ιρλανδίας, Γερμανίας και άλλων δυτικών, θα καταλάβεις τι γίνεται. Εμείς είμαστε το πειραματόζωο. 

Αν εμείς κάτσουμε καλά, τα μέτρα θα εξαπλωθούν σε όλο τον κόσμο. Έχουμε δηλαδή ιστορική ευθύνη απέναντι στην ανθρωπότητα να αντιδράσουμε. Και όχι μόνο ευθύνη, αλλά και λόγω της συγκεκριμένης ιδιόμορφης συγκυρίας (κατά τύχη δηλαδή), υπέρμετρη δύναμη. Αλλά το πραγματικό ζήτημα είναι: Είμαστε έτοιμοι; Εγώ προσωπικά αμφιβάλλω, αλλά η ιστορία μας άλλα λέει... 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ στο tromaktiko 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου