Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στη Λάρισα - Τέραστιο κύκλωμα νονών - Αναζητούνται 210 άτομα

Written By Homosapien on 8 Ιουλ 2011 | 19:57

Εκτεταμένη επιχείρηση για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λάρισα.

Το κύκλωμα αποτελειται από 3 οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν σε εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, μαστροπεία, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα.

Mέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 46 άτομα ενώ αναζητούνται ακόμη 150 σε μία δικογραφία η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον 210 ονόματα.

Στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στη Λάρισα, η αστυνομία συνεργάστηκε με την ΕΥΠ, ενώ κατά τους τελευταίους 4 μήνες έχουν καταγραφεί περισσότερες από 12.000 συνομιλίες ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης.

Έχουν κατασχεθή μέχρι στιγμής 45 αυτοκίνητα, πολλά όπλα και μαχαίρια καθώς και μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που ανήκουν στα μέλη της οργάνωσης. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι Έλληνες ενώ συμμετείχαν και δύο αλλοδαπές γυναίκες. Η δράση τους ξεκίνησε από την Λάρισα αλλά έχει επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα 4 ηγετικά μέλη είναι ήδη στις φυλακές της Λάριας, του Κορυδαλού και της Πάτρας, σύμφωνα με την  Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκαν η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν τις τρεις εγκληματικές οργανώσεις, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική τους σχέση, όπως αποτυπώνονται στο σκαρίφημα, ο τρόπος και η μέθοδος δράσης τους ("modus operandi"), καθώς επίσης και οι μεταξύ τους διασυνδέσεις και συνεργασίες.

Επιπλέον στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξετάζεται ο τρόπος νομιμοποίησης των εσόδων των εγκληματικών οργανώσεων από τις παράνομες δραστηριότητες τους.

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής θα ξεκινήσει η ανάκριση των κρατουμένων.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου