Τα Angry Birds «πετάνε» προς Wall Street

Written By Ανώνυμος on 11 Ιουλ 2011 | 20:17

Τα Angry Birds «πετάνε» προς Wall Street. Η Zynga, δημιουργός των δημοφιλών παιχνιδιών Angry Birds και Farmville, καθώς και άλλων εφαρμογών στο Facebook σχεδιάζει δημόσια διαπραγμάτευση της μετοχής της, μετά και την επιτυχή εισαγωγή της μετοχής της LinkedIn στο NYSE.

Η υπηρεσία διασύνδεσης επαγγελματιών LinkedIn άλλωστε, απέδειξε με την εισαγωγή της δικής της μετοχής στο Xρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ότι οι εταιρίες του διαδικτύου συνεχίζουν να συγκινούν τους επενδυτές. Η Zynga ελπίζει να εξασφαλίσει έως και 1 δισ. δολάρια από την αρχική διαπραγμάτευση της μετοχής της, αν και το τελικό ποσόν θα διαμορφωθεί ανάλογα με τον όγκο των μετοχών και την τιμή της κάθε μίας. Η διαδικασία αυτή διαρκεί συνήθως περί τους τέσσερις μήνες.

Το γεγονός ότι ελάχιστες εταιρίες κοινωνικής δικτύωσης έχουν εισέλθει στο ΝΥSE, ενισχύει σημαντικά τη ζήτηση, με την επικείμενη δημόσια διαπραγμάτευση του Facebook να αναμένεται με αγωνία του χρόνου. Το μέγεθος της Zynga, τα καλά της οικονομικά στοιχεία και η προοπτική να εξασφαλίσει 20 και πλέον δισεκατομμύρια δολάρια, κάνουν τους αναλυτές να συγκρίνουν την αρχική της διαπραγμάτευση με εκείνη της Google.

Σημειώνεται ότι η LinkedIn διπλασίασε την τιμή της μετοχής της την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, για να αποκτήσει αξία της τάξης των 9 δισ. δολαρίων, η υψηλότερη κάθε προηγούμενης εταιρίας του διαδικτύου, μετά την εισαγωγή της Google πριν επτά χρόνια.

Η Zynga, όμως, αναμένεται να συγκεντρώσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ότι η LinkedIn, καθώς τα παιχνίδια της έχουν αναδειχθεί σε πραγματικά πολιτιστικά φαινόμενα. Πάνω από 230 εκατομμύρια άνθρωποι παίζουν κάθε μήνα τα παιχνίδια της http://www.blogger.com/img/blank.gifεταιρίας.

Η Zynga εξασφαλίζει τα έσοδά της χρεώνοντας μικρά ποσά στους χρήστες για την αγορά ψηφιακών προϊόντων και βοηθημάτων για τα παιχνίδια της, αλλά και από διαφημιστικές συμφωνίες με εταιρίες όπως η NetFlix. Η Zynga διαθέτει 2.300 εργαζόμενους, ενώ η έδρα της βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου