Μόσιαλος: ίσως πρέπει να κόψουμε τη συνδρομή στη Moody’s!

Written By Homosapien on 25 Ιουλ 2011 | 17:08


«Πιθανόν να έχουμε και άλλες αντιδράσεις. Δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν θα έχουν αντικείμενο δουλειάς για πάρα πολλά χρόνια. Ίσως θα πρέπει να κόψει και τη συνδρομή του το Υπ. Οικονομικών. Όλες οι κυβερνήσεις πληρώνουν συνδρομή σε αυτούς τους οίκους για να παίρνουν τ’ αποτελέσματά τους. Εμείς δεν τα χρειαζόμαστε πλέον. Δεν έχουν καμία πρακτική αξία» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η.Μόσιαλος σε  συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Εννέα» σχετικά με τη νέα υποβάθμιση της Ελλάδας  από τη Moody’s.


Ο κ. Μόσιαλος πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα να μην υπάρχει πληρωμή του ιδιωτικού τομέα και ότι με την απόφαση της συνόδου κορυφής  ισχυροποιείται ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα «γιατί έχει πιο χρήσιμα ομόλογα από αυτά που είχε πριν αλλά υπάρχει και ο μηχανισμός στήριξης για τις τράπεζες που τον εγγυάται το ευρω-σύστημα και η ΕΚΤ μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος».

Για τον ίδιο λόγο πρόσθεσε αιχμηρά για τους οίκους  αξιολόγησης:  «Κάνουν αυτό που έκαναν πάντα. Έχει πρακτικό αποτέλεσμα η αξιολόγησή τους, αν δεν υπάρχει επαρκές κεφάλαιο να στηρίξει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Αυτό διασφαλίστηκε με τη συμφωνία των Βρυξελλών, θα υπάρχουν επαρκή κεφάλαια, τα ομόλογα των τραπεζών θα καθαρίσουν, θα αποκτήσουν και 30ετή διάρκεια».

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε επίσης ότι τα ελληνικά δημόσια ασφαλιστικά ταμεία δεν θα έχουν καμία απώλεια. « Για τα ασφαλιστικά ταμεία συμφωνήσαμε να κρατήσουμε τα ομόλογά τους στο άρτιο. Θα έχουν 1,3 δις όφελος το χρόνο τα οποία θα πηγαίνουν προς τις συντάξεις των ασφαλισμένων. Διατηρείται στο ακέραιο το ποσό το οποίο έχουν επενδύσει τα ασφαλιστικά ταμεία» επισήμανε.   


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου