Δεν πέφτουν Βόλος, Καβάλα! Μίλησε κανείς για μπουρδέλο;

Written By Ανώνυμος on 10 Αυγ 2011 | 17:48

Η έκπληξη έγινε. Σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανέτρεψε την αρχική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας και δεν υποβιβάζονται ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα. Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αφαίρεση (λίγων) βαθμών στις δύο ομάδες από το ερχόμενο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για -10 βαθμούς στον Ολυμπιακό Βόλου και -8 στην Καβάλα.


Αν υπάρξει αφαίρεση βαθμών, βάσει του κανονισμού αυτό συνεπάγεται και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου από το Europa League. Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA συνεδριάζει στη Νιόν από τις 14:00 και η απόφαση για την θεσσαλική ομάδα αναμένεται να εκδοθεί αυθημερόν.

Το σκεπτικό της απόφασης δεν θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, αλλά τις επόμενες ημέρες. Βάσει πληροφοριών, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε πως δεν προκύπτει όφελος για τον Ολυμπιακό Βόλου στα παιχνίδια της ομάδας που έχουν χαρακτηριστεί ύποπτα ή διεφθαρμένα. Έτσι κρίνουν πως υπάρχει ευθύνη κι όχι συνέργεια, συνεπώς τιμωρείται βάσει του άρθρου «5», που προβλέπει αφαίρεση βαθμών.

Αντίθετα, η Επιτροπή Εφέσεων έκρινε πως οι ποινές σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου και του Μάκη Ψωμιάδη μένουν ως έχουν. Υπενθυμίζεται πως η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας είχε επιβάλει στους δύο άνδρες πρόστιμο 90.000 ευρώ και εφ’ όρου ζωής απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα αναμένεται να αρχίσουν κανονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα της ερχόμενης σεζόν, παίρνοντας τις θέσεις των ομάδων «Α» και «Β».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου