Σύμβουλοι μετανάστευσης στην Αυστραλία εξαπατούν Έλληνες ανέργους

Written By Ανώνυμος on 23 Αυγ 2011 | 22:15


Όπως ανέφερε η εφημερίδα ο «Νέος Κόσμος», η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας έχει λάβει πολλές επώνυμες καταγγελίες από....

 Ελλαδίτες ενδιαφερόμενους να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, ότι οι ανώνυμοι «σύμβουλοι» μετανάστευσης τους ζητούν μεγάλα ποσά για την έκδοση βίζας και εξεύρεση εργασίας.
 Έρευνα που διενέργησε η Κοινότητα, αποκάλυψε ότι πραγματικά κάποιοι επιτήδειοι μέσω του διαδικτύου και με παραπλανητικές ιστοσελίδες υπόσχονται την έκδοση βίζας και εργασίας έναντι αμοιβής. Ο γενικός γραμματέας της Κοινότητας Κώστας Μάρκου, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο», ότι το γραφείο της Κοινότητας δέχεται σχεδόν καθημερινά καταγγελίες από Ελλαδίτες, που πιέζονται ασφυκτικά από τους άγνωστους.

 Υπενθυμίζεται, ότι το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης στην επίσημη ιστοσελίδα του συμβουλεύει τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν «σύμβουλο μετανάστευσης» να αναθέτουν τις υποθέσεις τους σε εγγεγραμμένους συμβούλους, δηλαδή σε συμβούλους που λειτουργούν με την απαιτούμενη ειδική άδεια.
 Στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.mara.gov.au) δημοσιεύεται ονομαστικός κατάλογος νόμιμων διαδικασιών μετανάστευσης. Επίσης, το υπουργείο συμβουλεύει ενδιαφερόμενους να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία να μην καταχωρούν τα προσωπικά τους στοιχεία σε διάφορες ιστοσελίδες.

 Το υπουργείο τονίζει, ακόμη, ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζονται τη βοήθεια συμβούλου μετανάστευσης για να προετοιμάσουν την αίτησή του, διότι όλες οι οδηγίες συμπλήρωσης του εντύπου προσφέρονται δωρεάν στην ιστοσελίδα .

 Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν το κόστος των υπηρεσιών που προσφέρουν σύμβουλοι μετανάστες μέσω της ιστοσελίδας https://www.mara.gov.au/Consumer-Information/What-does-it-cost-to-use-an-Agent-/What-does-it-cost-to-use-an-Agent-/default.aspx

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου