Τα 7... ΜΗ μετά το φαγητό

Written By mati team on 1 Σεπ 2011 | 14:00

- Μην καπνίσετε: Ειδικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι το ένα τσιγάρο μετά το φαϊ ισούται με 10 !!!! Οπότε αυξάνονται αυτομάτως οι πιθανότητες του καρκίνου.

- Μην φάτε αμέσως φρούτα: Θα προκαλέσουν φούσκωμα στο στομάχι. Καλύτερα 1-2 ώρες μετά ή 1 ώρα πριν από το φαγητό.


- Μην πιείτε τσάι: Διότι τα φύλλα του τσαγιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα οξέως. Η ουσία αυτή θα κάνει τις πρωτεΐνες του φαγητού μας πιο σκληρές, και θα γίνουν πιο δύσπεπτες.

- Μην χαλαρώσετε τη ζώνη/Μην ξεκουμπώσετε ρούχα: Θα στρίψει και θα μπλοκάρει το έντερο.

- Μην κάνετε μπάνιο: Θα αυξήσει τη κυκλοφορία του αίματος στα χέρια, τα πόδια και στο σώμα, οπότε θα μειωθεί η ποσότητα του αίματος που βρίσκεται στο στομάχι. Με αυτό το τρόπο η πέψη εξασθενεί.

- Μην περπατήσετε/Μην περιφέρεστε: Πάντα ακούγαμε πως μετά από ένα γεύμα αν κάνουμε 100 βήματα θα ζήσουμε ως τα 99. Αυτό στη πραγματικότητα δεν ισχύει. Το περπάτημα θα αποτρέψει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών του φαγητού μας.

- Μην κοιμηθείτε αμέσως: Δε θα γίνει σωστή πέψη, οπότε θα έχουμε γαστρεντερολογικές λοιμώξεις.

από το trelokouneli.gr

1 σχόλια:

Mona Trixa είπε...

Aρκετά πιστεύω πως ισχύουν αλλά όσον αφορά αυτό :
"- Μην καπνίσετε: Ειδικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι το ένα τσιγάρο μετά το φαϊ ισούται με 10 !!!!" θα έλεγα...με τίποτα. Αναπόδεικτο, αν υπάρχει έστω και μία σοβαρή μελέτη που το ισχυρίστηκε αυτό σκίζω επιτόπου όλα τα πτυχία μου :p

Όσον αφορά το μπάνιο αυτό αφορά μόνο το κρύο νερό, αλλά ο λόγος που γράφεται είναι αντίστροφος : "Λόγω του κρύου νερού μειώνεται η ποσότητα του επιπλέον αίματος -λόγω πέψης- που βρίσκεται στην κοιλιά (στομάχι + λεπτό - παχύ έντερο), ενώ παράλληλα αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στα χέρια, τα πόδια και στο υπόλοιπο σώμα, οπότε η πέψη εξασθενεί" :)

Δημοσίευση σχολίου