Οι Shaolin Kung Fu Masters αυτό το Σάββατο (24/9) στο θέατρο Badminton (Vid)

Written By Homosapien on 24 Σεπ 2011 | 00:30

Η τεχνική των Shaolin, αν και πολλοί ερευνητές των πολεμικών τεχνών την περιφρονούσαν μέχρι τον 20ό αιώνα, θεωρείται -άφοβα πλέον- ως η βάση όλων των σημερινών σχολών Kung Fu....
Οι μοναχοί  του ναού Shaolin αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας και σπάνε πέτρες με το κεφάλι υπό το gentle φως των  κεριών. Είναι πραγματικοί masters του Kung Fu, το οποίο εξασκούν στο περίφημο Shaolin Monastery, αλλά και στις οροσειρές Wudang και Kunlun.
Σύμφωνα με τον  θρύλο, οι Shaolin διδάχτηκαν τις αστραπιαίες  κινήσεις τους από 5 ζώα: τον δράκο, το φίδι, τον πελαργό, την τίγρη και τη λεοπάρδαλη.
Ιδρυτής της  πολεμικής τέχνης των Shaolin θεωρείται  ο μοναχός βουδιστής Bodhidarma, ο οποίος πέρασε στην Κίνα από την Ινδία, ενώ  με την τέχνη τους να είναι άρρηκτα  συνδεδεμένη με τον Βουδισμό, οι μοναχοί Shaolin εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε μάχες ήδη από τη δυναστεία των Tang το 618 μ.Χ, αλλά και πιο ευρέως στη δυναστεία των Ming, τον 14ο αιώνα.
Θα πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι οι πολεμιστές Shaolin ακριβώς επειδή ήταν Βουδιστές μοναχοί, δεν επιτρεπόταν να διαπράξουν φόνο. Παρ' όλ' αυτά, το σύστημα τους επέτρεπε να “σακατέψουν” πολλούς εχθρούς, θέτοντάς τους ουσιαστικά εκτός μάχης. Πολλές φορές, οι τεχνικές τους -που δύσκολα ακολουθούνται με το γυμνό μάτι- έστρεφαν το όπλο του εχθρού εναντίον του ή τον καθιστούσαν ανίκανο να συνεχίσει τη μάχη.
Δείτε το μοναδικό θέαμα των Shaolin στο θέατρο Badminton αυτό το Σάββατο παίρνοντας 2 εισιτήρια στην τιμή του 1. Άχαστο θέαμα, άχαστη προσφορά

news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου