Βουλευτές ή πιο σωστά δεινόσαυροι

Written By Ανώνυμος on 8 Οκτ 2011 | 23:07

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Χαμός γίνεται με τους βουλευτές για τις αμοιβές που παίρνουν στις επιτροπές, πάνε δεν πάνε, για τα αυτοκίνητα, για τις μηχανές, για τα γραφεία, καταλήξαμε ακόμα να μιλάμε για γυμναστές, για χαμάμ, πιλάτες. Και ιππασία! Ποιος καβαλάει και δεν το ξέρουμε; Και τι καβαλάει; Μόνο έξοδα για καμιά βιζιτούλα δεν μας έχουν πει ακόμα. Παρότι όλα τα παραπάνω είναι γελοιωδώς απαράδεκτα εώς προκλητικά να τα πληρώνει ο Έλληνας από την τσέπη του, εκείνο που ενοχλεί εμένα περισσότερο είναι πως τα κορίτσια και τα αγόρια στη Βουλή έχουν ξεχάσει με ένα περίεργο τρόπο για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί. Λένε και οι ίδιοι πως είναι για να εκπροσωπούν το λαό και τους ψηφοφόρους τους...
Αυτό σημαίνει ότι πάνε σε βαφτίσια, σε γάμους, σε κηδείες, σε γενέθλια, σε γιορτές και σε πανηγύρια για να δείξουν ότι βρίσκονται πάντα δίπλα στον πολίτη και καπάκι ο καθένας έχει κι από ένα μηχανισμό στον τόπο του με έναν επικεφαλής κομματάρχη που μαζεύει ψήφους και μοιράζει ρουσφέτια. Το ξέρω πάρα πολύ καλά από φίλους μου που κατέβηκαν είτε στην Αθήνα, είτε στην επαρχεία και ήταν νέοι στο επάγγελμα.

Ποια ήταν η πρώτη κομματική συμβουλή που τους δώθηκε έτσι ώστε να καταφέρουν να βγουν; Δεν τους είπαν ούτε τι να πουν, ούτε πώς να εμφανιστούν. Τους μίλησαν κατευθείαν και εν ψυχρώ για “μεταγραφές”, ποδοσφαιρικού χαρακτήρα, κομματαρχών από τον αντίπαλο ή από τον προηγούμενο βουλευτή του κόμματός τους! Αυτό είναι κοινό μυστικό σε όλη την επαρχεία αλλά και σε όλη την περιφέρεια της Αθήνας. Οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ότι εκπροσωπούν τη χώρα. Ή μάλλον το έχουν ξεχάσει. Γι αυτό άλλωστε τσινάνε και κάνουν τον καμπόσο όταν σφίγγουν τα λουριά και τα μέτρα είναι αντιδημοφιλή. Μα σε μια χώρα σαν την Ελλάδα για να έρθει στα ίσια μόνο αντιδημοφιλή μέτρα θα έπρεπε να παρθούν και κυρίως να καταργηθεί όλο αυτό το ρουσφέτι, που είναι ο καρκίνος της ελληνικής κοινωνίας.

Άκουγα τον Πρετεντέρη να λέει ότι ένας υπουργός έχει προσλάβει 1200 μετακλητούς υπαλλήλους! Μα προσέλαβε έναν από κάθε οικογένεια που τον ψήφισε; Αυτό εννοούσε και ο Γιώργος ότι ένας από κάθε οικογένεια θα δουλεύει; Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι όλο αυτό το παραμύθι που πούλαγαν έχει τελειώσει. Ή θα σταματήσουν τις γελοιότητες και τις απαρχαιωμένες κορωνάτες δηλώσεις στην τηλεόραση ή ο Νώε στην επόμενη φάση θα ξεχάσει να τους πάρει τηλέφωνο για να μπουν στην κιβωτό, όπως έγινε και με τους δεινοσαύρους.

Αν κοιτάξουν γύρω τους θα δουν ότι οι πολίτες τους θεωρούν ήδη εξαφανισμένους πολιτικά. Και δεν μιλάω για αυτούς που βρίζουν «το μπουρδέλο η βουλή» αλλά για τον κάθε νορμάλ άνθρωπο που τους παρακολουθεί από πάρα πολύ μακριά με ψυχραιμία. Ακόμη. Οι Έλληνες έχουμε γραμμένους στα παλιά μας τα παπούτσια τους «ψηφοφόρους» του καθενός -όπως αυτός τους φαντάζεται για το συμφέρον της «περιοχής» του. Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν.
από το pkool.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου