Διαβάστε πόσα θα παίρνει ο κάθε υπάλληλος

Written By mati team on 6 Οκτ 2011 | 23:29

Τα συντρίμια τους επιχειρούν να μαζέψουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά τη «βόμβα» του νέου Μισθολογίου- Βαθμολογίου, που κάνει σκόνη σχεδόν όλα τα υφιστάμενα επιδόματα, κυρίως τα αποκαλούμενα ειδικά επιδόματα, τα οποία σε κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων ξεπερνούσαν ακόμα και τον βασικό τους μισθό! 


Είναι ενδεικτικό των επιπτώσεων ότι...η ΑΔΕΔΥ μελετώντας τα νέα δεδομένα, εκτιμά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων έχει απώλειες, οι οποίες σε κάποιες κατηγορίες φτάνει ή και ξεπερνά το 50%!


Το κακό ξεκινά από το ότι το Νέο Μισθολόγιο συνδέεται με το Νέο Βαθμολόγιο, "σπάζοντας" επί της ουσίας τη μισθολογική ανέλιξη των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Το πλήγμα συμπληρώνεται από τη κατάργηση της πλειοψηφίας των επιδομάτων, με μικρή αναπροσαρμογή των βασικών μισθών, η οποία δεν αναπληρώνει, όμως, τις βαρειές απώλειες από τη κατάργηση των επιδομάτων.


Ειδικότερα, οι νέοι εισαγωγικοί βασικοί μισθοί διαμορφώνονται ως εξής:


Υ.Ε.: 780€ αντί 711€


Δ.Ε.: 858€ αντί 830€


Τ.Ε.: 1.037€ αντί 938€


Π.Ε.: 1.092€ αντί 985€


Όσον αφορά στα επιδόματα, διατηρούνται σε ισχύ τα εξής:Επικίνδυνης- ανθυγιεινής εργασίας: έως 150€ (δυνητική χορήγηση)


Παραμεθόριων περιοχών: 100€


Επιδόματα εορτών- αδείας (500 + 250 + 250€)

Οικογενειακό μόνο για τέκνα (50€ για το πρώτο αντί 53€). Σημειώνεται ότι καταργείται το επίδομα για έγγαμους χωρίς τέκνα που σήμερα είναι 35 ευρώ

Θέσης ευθύνης: έως 700€

Επίτευξης Στόχων: έως + 10% ετήσιου βασικού μισθού και + 25% για επίτευξη στόχου πάνω από 90%. Αντικαθιστά επί της ουσίας το κίνητρο απόδοσης που έπαιρναν όλοι ανεξαιρέτως οι δημόσιοι υπάλληλοι

Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων: + 15% μηνιαίου βασικού μισθού για επίτευξη άνω του 90%. Αντικαθιστά επί της ουσίας τα ειδικά επιδόματα που παίρνουν σήμερα οι τελωνειακοί και οι εφοριακοί, χωρίς ωστόσο να αναπληρώνει ούτε στο ελάχιστο τα εν λόγω επιδομάτα που ξεκινούσαν από τα 800 ευρώ και ξεπερνούσαν τα 1.780 ευρώ.

Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι ορίζεται πλαφόν 3.000 ευρώ συνυπολογιζομένων όλων των επιδομάτων που μπορεί να εισπράττει κάποιος.

Στις διατάξεις αυτές εντάσσονται, επίσης, οι εργαζόμενοι στις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ αλλά και στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, για τους οποίους τίθεται ανώτατο μέσο κατά κεφαλήν κόστος αμοιβών στα 1.900 ευρώ.

Από τη πρώτη φάση του Νέου Μισθολογίου εξαιρούνται τα αποκαλούμενα Ειδικά Μισθολόγια δηλαδή Ένστολοι (Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας), Δικαστικοί, Διπλωμάτες, Ανώτατοι Κληρικοί, Πανεπιστημιακοί, Διευθυντές- Επιμελητές ΕΣΥ.

24gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου