Βούλγαρος υπ. Οικονομικών: "Χαιρόμαστε για την κρίση της Ελλάδας"

Written By Ανώνυμος on 24 Οκτ 2011 | 15:10

Ο Σιμεών Ντάνκοφ παραδέχτηκε στην "Die Welt" χωρίς μισόλογα ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα συμφέρει τη χώρα του. Αυτό θα πει διαβαλκανική αλληλεγγύη, δε νομίζεις;
"Έχουμε την εντύπωση ότι οι Έλληνες τα πηγαίνουν χειρότερα από εμάς. Αυτό μάς βοηθά πολύ ως κυβέρνηση. Επωφελούμαστε από το γεγονός ότι το περιβάλλον επιδεινώθηκε για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα» δήλωσε περιχαρής ο Ντιάνκοφ σχετικά με τους ομοεθνείς του Βούλγαρους, καθώς η Βουλγαρία κατέχει ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα χρέους στην Ευρώπη.
Προφανώς, η συγκεκριμένη δήλωση δεν ηχεί και πολύ καλά στα αυτιά μας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάνω από 2.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μετοικήσει στη Βουλγαρία, με τον Ντιάνκοφ να κάνει λόγο για 1 δισ. (ελληνικά) ευρώ στις βουλγαρικές τράπεζες.
Ενώ ο Βούλγαρος υπουργός χαίρεται, οι δικοί μας -ναι, οι ίδιοι που ψάχνουν(;) τρόπους να "ξυπνήσουν" την ελληνική επιχειρηματικότητα- θα πρέπει να προβληματιστούν, καθώς όλοι οι δρόμοι για τους Έλληνες επιχειρηματίες οδηγούν έξω από τη χώρα.
Ο Ντιάνκοφ σημείωσε επίσης στην "Die Welt" ότι υπάρχει κάποιος βαθμός χαιρεκακίας, γιατί η Βουλγαρία πάντοτε συγκρίνεται με την Ελλάδα, αλλά σπεύδει να δηλώσει ότι δεν συμφωνεί με αυτή την προσέγγιση.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου