Written By Ανώνυμος on 7 Οκτ 2011 | 13:36


Για όσους από εσάς θέλετε να ζήσετε την περιπέτεια και να δοκιμάσετε την αντοχή σας αλλά και του αυτοκίνητου σας η Βρετανική Ντέιλι Τέλεγκραφ έκανε ένα αφιέρωμα με τους πλέον επικίνδυνους δρόμους της γης. 

Θα συναντήσετε μουσώνες, παγωνιά, κατολισθήσεις, επικίνδυνες στροφές, υψηλές θερμοκρασίες αλλά και ομίχλη... βάλτε μπρος λοιπόν τη μηχανή!

The North Yungas Road, Βολιβία.



Επίσης γνωστός ως  El Camino de la Muerte ή "Ο δρόμος των νεκρών". Αυτός ο δρόμος μήκους εξήντα χιλιομέτρων χτίστηκε από φυλακισμένους στην αρχή της δεκαετίας του 1930.
Συνδέει την πρωτεύουσα της Βολιβίας Λας Παζ με την πόλη Κορίοκο. Στη διαδρομή συχνά εμφανίζεται ομίχλη. Εάν κανείς χάσει τον έλεγχο θα πέσει στο κενό που ξεπερνά τα εξακόσια μέτρα.
Skippers Road, Νέα Ζηλανδία


Κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα ώστε να έχουν πρόσβαση οι ανθρακωρύχοι σε ένα φαράγγι.  Οι αυτοκινητιστές πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια πριν επιχειρήσουν να "αντιμετωπίσουν"  το δρόμο.  Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων δεν παρέχουν  κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος.
The Trans-Siberian Highway, Ρωσία


Ο δρόμος που συνδέει την Αγία Πετρούπολη με το Βλαδιβοστόκ μήκους 11 χιλιομέτρων. Άσφαλτος, χωματόδρομος, ζέστη , κρύο, λακκούβες...  όλα θα τα δει κανείς διασχίζοντας αυτόν το τεράστιο δρόμο. 
Karakoram Highway, Κίνα και Πακιστάν


Περνά μέσα από εντυπωσιακά τοπία, καθιστώντας τον δρόμο δημοφιλή στους ποδηλάτες, αλλά υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Στην περιοχή υπάρχουν συχνές βροχές με και  έντονη χιονόπτωση με αποτέλεσμα συχνές  κατολισθήσεις .
Stelvio Pass, Ιταλία


Συνδέει την Λομβαρδία με την Αυστρία. Όσοι από εσάς θέλετε να το διασχίσετε υπάρχει μια υπέροχη ανάβαση 48 στοφών στις Άλπεις.
Canning Stock Route, Αυστραλία


Ίσως ο πιο απομακρυσμένος δρόμος του κόσμου. Θα χρειαστεί κανείς τρεις εβδομάδες να τον διασχίσει με ένα αυτοκίνητο τύπου Jeep. Το Μήκος του ξεπερνά τα 1850 χιλιόμετρα.
Taroko Gorge, Ταΐβάν


Συχνές κατολισθήσεις σε ένα δρόμο όπου κάθε χρόνο περνούν από εκεί τέσσερις κυκλώνες.
Dalton Highway, Αλάσκα


Τετρακόσια δέκα τέσσερα μίλια παγωμένου δρόμου! Συνδέει τρεις πόλης με συνολικό πληθυσμό 60 ατόμων. Κατασκευάστηκε για τις ανάγκες των πετρελαϊκών εταιριών ώστε να μεταφέρουν  φορτηγά εργάτες και πρώτες ύλες στις πετρελαιοπηγές της περιοχής.
Zoji Pass, Ινδία


Δρόμος σε μεγάλο υψόμετρο. Στην περιοχή υπάρχουν έντονες χιονοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι.
Trans-Sahara Highway


Συνδέει το Αλγέρι με το Λάγος. Μήκος 4500 χιλιόμετρα μέσα από την έρημο Σαχάρα. Το 85% του δρόμου είναι ασφαλτοστρωμένος αλλά σε πολύ άθλια κατάσταση. Πολλές φορές η θερμοκρασία στην περιοχή ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου.
Transfagarasan, Ρουμανία


Διασχίζει τα Καρπάθια όρη. Απότομες στροφές, σήραγγες. Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1970 κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης από τον Νικολάε Τσαουσέσκου. Έξι εκατομμύρια κιλά δυναμίτη χρησιμοποιήθηκαν κατά την κατασκευή του και τουλάχιστον 40 στρατιώτες σκοτώθηκαν. Το μήκος του είναι 90 χιλιόμετρα.
Sichuan-Tibet Highway, Κίνα


Δρόμος μήκους 2.412 χιλιόμετρα. Συνδέει την πόλη Τσεγτού στα βάθη της Κίνας με τη πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα. Το τοπίο είναι μαγευτικό καθώς ο δρόμος διασχίζει αμέτρητα βουνά ωστόσο είναι από τους πλέον επικίνδυνους.
Kabul-to-Jalalabad, Αφγανιστάν


Κατασκευάστηκε το 1842. Στο δρόμο έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 16.500 στρατιώτες και πολίτες!
A537, Μεγάλη Βρετανία


Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στη Μεγάλη Βρετανία. Δρόμος με έντονες μεγάλες "τυφλές" στροφές.
Any street, Ερυθραία


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από τροχαία ατυχήματα ανά κάτοικο είναι η Ερυθραία, στο Κέρας της Αφρικής. Υπάρχουν περίπου 48 θάνατοι στο δρόμους της Ερυθραίας κάθε χρόνο ανά 100.000 άτομα, έναντι 16,5 στην Κίνα, 13,9 στις ΗΠΑ, και μόλις 5,4 στη Βρετανία.
από το news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου