Θα πληρώσουν ακριβά την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Written By Ανώνυμος on 3 Οκτ 2011 | 12:00

Απόρρητη έκθεση του αμερικανικού Ινστιτούτου Stratfor επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκδιωχθεί από το ευρώ γιατί κάτι τέτοιο θα κόστιζε πολύ ακριβά στην Ευρώπη
Στα δύο τρισεκκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κόστος ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας για την Ε.Ε., σύμφωνα με απόρρητη έκθεση του αμερικανικού Ινστιτούτου Stratfor.
Η έρευνα, που δημοσίευση η Bild, κυκλοφορεί σε ανώτατους κύκλους της αμερικανικής πολιτικής, με τους αναλυτές του Stratfor να είναι γνωστοί για τις στενές σχέσεις τους με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
Η έκθεση, όπως αναφέρει δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", προβλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας, έξοδό της από την Ευρωζώνη και κόστος ύψους δύο τρισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού, βάσει της έκθεσης, απαξιώνονται, ενώ χαρακτηρίζονται μη ανταγωνιστικοί.
Εκτιμάται μάλιστα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος προς τη γειτονική Τουρκία.
Η Ελλάδα, όπως σημειώνεται, πρέπει να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη προκειμένου να επιβιώσει το ευρώ.
Όταν έρθει εκείνη η ημέρα, επισημαίνεται ότι θα χρειαστεί ένα ταμείο που να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τρία ζητήματα.
Η Ευρώπη θα χρειαστεί περίπου 400 δισεκατομμύρια ευρώ για να διαφυλάξει άλλα κράτη από τη μετάδοση της κρίσης.
Θα χρειαστεί ακόμα 800 δισεκατομμύρια ευρώ για να παρεμποδιστεί η κατάρρευση ευρωπαϊκών τραπεζών, σε Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία.
Από την αναταραχή που θα δημιουργούνταν στις χρηματαγορές θα διέτρεχε τον κίνδυνο κατάρρευσης και η Ιταλία.
Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο θα απαιτούνταν 800 δισεκατομμύρια ευρώ.
Από τη στιγμή που το Ταμείο για τη διάσωση της Ευρώπης θα έπρεπε να διαθέτει πάνω από 2 τρισεκατομμύρια ευρώ και κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκλειστεί από το ευρώ, καταλήγει η έκθεση της Stratfor.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου