Μεσάνυχτα στο Παρίσι. Με τη Rachel McAdams. Να μια ταξιδιωτική επιλογή.

Written By Ανώνυμος on 7 Οκτ 2011 | 21:58

Την ερωτευτήκαμε με το καλημέρα, όταν έκανε άντρες να κλαίνε και σίδερα να λυγίζουν με το ρομάντζο “The Notebook” πριν 7 χρόνια. Έκτοτε δε σταμάτησε να μας δίνει λόγους να την αγαπάμε όλο και περισσότερο.



Ας θυμηθούμε λίγο την Rachel McAdams στο “Notebook”, επειδή τα λόγια είναι φτώχεια σε τέτοιες περιπτώσεις. 








Ωραία, τώρα που πήραμε μπρος να πούμε και δυο πράγματα. Όπως ας πούμε ότι η Rachel διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες ‘ελπιδοφόρες ενζενί’ επειδή πολύ απλά ξέρει τι ζητάει, για να θυμηθούμε και την σύγχρονη νεοελληνική ποίηση. 

Σε γαμάτη ταινία τρόμου είχε παίξει (“Red Eye”), σε καφροκωμωδία (“Γαμομπελάδες”), σε φανταστική teen κωμωδία (το “Mean Girls” στο ρόλο της ‘κακιάς’ νέμεσης της Lindsay Lohan). 


Όταν έκανε το γκραν σουξέ με το “Notebook”, δεν βιάστηκε να δεχτεί ό,τι σενάριο ρίξανε κάτω από την πόρτα της. Πήρε δυο χρονάκια ρεπό, να ηρεμήσει, να ξαναδεί τα πράγματα αλλιώς, να αφοσιωθεί στη σχέση της. Η σχέση της, μιας και το αναφέραμε; Ο Ryan Gosling, παρτενέρ της στην παραπάνω ταινία. 


Αρχικά λέει στο πλατό μισούσαν ο ένας τον άλλον. Τα ρεπορτάζ από τα γυρίσματα ανέφεραν πως τρώγονταν όλη την ώρα. Ο σκηνοθέτης μίλαγε αργότερα για τη δυσκολία του να γυρνάς μια ρομαντική ιστορία όταν οι δύο πρωταγωνιστές σου δε θέλουν να βλέπονται. 

Μόνο που ξέρεις τι λένε. Το μεγάλος μίσος κρύβει μεγάλο έρωτα. Και μετά θα σου πει ο άλλος για κλισέ. 

Όταν συναντήθηκαν ξανά μετά από κανά χρόνο, είπαν “ρε μπας και;” Ε, και. Η σχέση τους κράτησε 4 χρόνια. 

Ευτυχώς το ρεπό της κράτησε λιγότερο, μόνο δύο. Γενικά ένα θέμα με τη δημοσιότητα το έχει η Rachel. Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε αυτό το χρονικό κενό, αλλά ίσως να μην είναι σύμπτωση το συμβάν του Δεκεμβρίου του 2005. Τότε είχε λάβει πρόσκληση να συμμετάσχει στο (θρυλικό, πλέον) εξώφυλλο του Vanity Fair μαζί με την Scarlett Johansson και την Keira Knightley. Όταν πήγε στο στούντιο και είδε τις γυμνές ‘συμπρωταγωνίστριές’ της, έκανε πίσω. 

(Διάλειμμα. Πάρε μια στιγμή και αναλογίσου όλο το μεγαλείο της παραπάνω σκηνής.) 

(ΟΚ;) 

(Συνεχίζουμε.) 

Αποχώρησε λοιπόν, αφήνοντας τις δυο τους ολόγυμνες στο διάσημο εξώφυλλο. 



Πέρασαν δυο χρόνια και επέστρεψε, με διάφορες μικρές πλην τίμιες ταινιούλες, κάποιες εκ των οποίων ίσως και να την έφεραν νατόσοδακοντά στο να μας δείξει κάτι πέρα από την (καλοσχηματισμένη) πλάτη της. 


Όμως η τέχνη μοιάζει την κερδίζει ολοκληρωτικά. Τώρα επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη όχι με κανά τυχαίο, αλλά με τον μεγαλύτερο όλων, των Woody Allen που έχει πει ως γνωστόν τις μεγαλύτερες αλήθειες περί σχέσεων, έρωτα και σεξ στο σινεμά. Μετά, πρωταγωνιστεί στον επόμενο Terrence Malick. 

Στο μεταξύ, γνωρίστηκε και αγάπησε στα γυρίσματα του “Μεσάνυχτα στο Παρίσι”, τον συμπρωταγωνιστή της, Michael Sheen, με τον οποίο διατηρεί σχέση σχεδόν ενάμιση χρόνο τώρα. 

Ryan, έχεις κάτι να πεις; “Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι και οι δύο φωνάζαμε και τελικά το λήξαμε ισόπαλο,” είχε πει για τη σχέση του με την McAdams στο GQ o Gosling. “Ένα κορίτσι με πλησίασε στο δρόμο και σχεδόν με σφαλιάρισε. Μου έλεγε ‘Πώς μπόρεσες; Πώς μπόρεσες να αφήσεις ένα τέτοιο κορίτσι να φύγει;’. Οι γυναίκες είναι θυμωμένες μαζί μου.”  

Και οι άντρες, Ryan. Και οι άντρες.




από το men24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου