"Παρελθόν ο Γ. Παπανδρέου" - Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο στις 12:00

Written By Homosapien on 3 Νοε 2011 | 11:07

Οι εξελίξεις έχουν πάρει τη μορφή καταιγίδας. Από το δημοψήφισμα την 4η Δεκεμβρίου έχουμε ήδη περάσει στο “δεν θα γίνει δημοψήφισμα” και πλέον τίθεται και θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ με κορυφαίους υπουργούς να ζητούν έμμεσα η άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες μέσω των οργάνων για αλλαγή ηγεσίας.....


Ταυτόχρονα από το πρωί κυκλοφορεί η φήμη ότι περιφέρεται επιστολή μεταξύ των βουλευτών με αίτημα για σύγκληση της Κ.Ο. όπου θα τεθεί θέμα ηγεσίας.

Οι εξελίξεις δεν θα επιτρέψουν λένε πολλοί στην Κυβέρνηση να φτάσει ως την αυριανή ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης.

Ήδη η Εύα Καϊλή και η Ε. Παναρίτη δήλωσαν ξεκάθαρα ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση που πλέον μετά την εξέλιξη αυτή δεν διαθέστει την πλειοψηφία στη Βουλή.

Η Βάσω Παπανδρέου μπαίνοντας στη Βουλή επανέλαβε το αίτημά της για πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές

Στο κάδρο, όχι τυχαία η κ. Παπανδρέου δεν τοποθέτησε τον Πρωθυπουργό.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης κάλεσε με νόημα τον κ. Παπανδρέου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και του ονόματός.
Οι ζυμώσεις σε πηγαδάκια και συσκέψεις πίσω από κλειστές πόρτες είναι διαρκείς.


Λίγο μετά τις 10 ο Μ. Χρυσοχοϊδης πέρασε την πόρτα του Υπουργείου Οικονομικών.
Λίγο μετά τις 10 ο Μ. Χρυσοχοϊδης πέρασε την πόρτα του Υπουργείου Οικονομικών.

Μισή ώρα μετά την πόρτα του υπουργείου πέρασε και ο Ε. Βενιζέλος.Φανερά καταβεβλημένος ο κ. Βενιζέλος δεν απάντησε σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο εκλογών.

Πληροφορίες που ήθελαν και τον κ. Όθωνα να βρίσκεται στο υπουργείο διαψεύδονται από το περιβάλλον τουπου μεταφέρει πως βρίσκεται στον Πειραιά για την ορκωμοσία των νέων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Ο κύβος ερρίφθη. Ο πρωθυπουργός πριν προλάβει να πατήσει το πόδι του πίσω στην Ελλάδα και με πρώτο τον Ε. Βενιζέλο ο ένας μετά τον άλλο κορυφαίοι υπουργοί στέλνουν το μήνυμα πως το δημοψήφισμα δεν θα γίνει ανοίγοντας το δρόμο και για τις εσωκομματικές εξελίξεις, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδης λέει πως “πρέπει να συγκληθεί εντός της ημέρας και πάντως πριν την αυριανή ψηφοφορία η Κ.Ο. για να καθορίσουμε συλλογικά τις εξελίξεις. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Εννοείται ότι στερείται οποιουδήποτε νοήματος δημοψήφισμα με το ερώτημα παραμονής ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Πορεία της χώρας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη”


Μετά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, την αντίθεσή του σε δημοψήφισμα με θέμα την παραμονή στην ευρωζώνη εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας στη ΝΕΤ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σχολίασε με ανακοίνωσή του πως “η επιστροφή στη δραχμή και στο παρελθόν δεν επιτρέπεται ούτε μπορεί να υπάρξει.”

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φ. Γεννηματά δήλωσε ανοιχτά : Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην φτάσουμε στο δημοψήφισμα

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απέφυγε να κάνει δήλωση υπέρ ή κατά του δημοψηφίσματος ωστόσο είπε ξεκάθαρα ότι πρέπει να παρθούν αποφάσεις άμεσα από τα όργανα. Ζήτησε ουσιαστικά σύγκληση του υπουργικού Συμβουλίου, της

Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι και οι κομματικές εξελίξεις πρέπει να είναι άμεσες.

"Όχι στο δημοψήφισμα" είπε και η κ. Χρυστοφυλλοπούλου ζητώντας και εκείνη τη σύγκληση των οργάνων.

"Ψυχραιμία" συνέστησε στους συναδέλφους του ως προς τις εσωκομματικές εξελίξεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ωστόσο και αυτός ζήτησε τη σύγκληση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου