Οι Anonymous ποτέ δεν σχεδίαζαν να ρίξουν το Facebook

Written By Ανώνυμος on 7 Νοε 2011 | 15:24

Τα μέλη των Anonymous έχουν απηυδήσει με τις διάφορες φήμες που θέλουν την ομάδα να πρόκειται να ρίξει το γνωστό κοινωνικό δίκτυο Facebook
και προχώρησαν σε ανακοίνωση η οποία ξεκαθαρίζει ότι η απειλή δεν υφίστατο ποτέ και ότι αποτελεί έργο ενός εκ των μελών της, δίχως όμως να υποστηρίζεται από το σύνολο.
Συνέχισαν ότι δεν έχει κανένα νόημα να ρίξουν ένα «μέσο» διάδοσης του σκοπού τους.
«Οι Anonymous είναι ένα κίνημα το οποίο δεν βλέπει με θετικό μάτι τις προσπάθειες όσων προσπαθούν να “διασύρουν” τον σκοπό του και τις κινήσεις του. Το κίνημά μας βασίζεται στην επικοινωνία με τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο», ανακοινώνουν με μία νέα ανάρτηση σήμερα στο Pastebin.
Η ομάδα μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρει κανονικά το ονοματεπώνυμο του υποτιθέμενου μέλους, καθώς και τα προσωπικά του στοιχεία συμπεριλαμβανομένου και του τηλεφώνου του, και προσκαλούσαν τους οπαδούς τους να τον πάρουν τηλέφωνο για να του πουν πόσο «σκουπίδι» είναι.
Το συγκεκριμένο περιστατικό όμως, αναδεικνύει παράλληλα τη δυσκολία του συντονισμού ενός κινήματος που δεν έχει ηγέτες και τα μέλη της οποίας είναι όλα ανώνυμα και απρόσωπα. Έτσι μπορεί ο οιοσδήποτε να προχωρήσει σε απειλές ή σε πράξεις, δηλώνοντας ότι είναι ενέργειες των Anonymous και να σπείρει τον πανικό στην κοινωνία.
Εν τω μεταξύ, κάποιες απειλές που γίνονται από τους πραγματικούς Anonymous είναι δυνατόν να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Τα μέλη των Anonymous στο Μεξικό ακύρωσαν τις απειλές τους κατά του καρτέλ των ναρκωτικών Zetas μετά την επιστροφή ενός μέλους τους που είχε απαχθεί. Το μήνυμα ότι αθώοι άνθρωποι θα πέθαιναν αν η ομάδα εξέθετε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τους συνεργάτες του καρτέλ διαδραμάτισε επίσης ρόλο στην εν λόγω απόφαση.
Όλα έχουν τα πράγματα έχουν δύο όψεις, ακόμα και για την αήττητη ,μέχρι τώρα, ομάδα η «ανωνυμία» από μέσο προστασίας και συλλογικότητας μπορεί να τους στοιχίσει.







to kounavi

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου