ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΓΓΕΛΙΑ – ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Written By Ανώνυμος on 8 Νοε 2011 | 14:43

Ζητείται επειγόντως πρωθυπουργός για χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.
Η δουλειά ειναι μόνο ως τις 19 Φεβρουαρίου.
Ο,τι ζητησει θα γίνει δεκτό, αρκεί :
- Να δεχτει να κάνει ο,τι του λένε δυο αρχηγοί, που τους ανάγκασαν, ο ένας να παραιτηθεί αφού του είπαν οτι τον…εμπιστεύονται, και ο άλλος να συγκυβερνησει, μόνο που ο ίδιος θέλει να το κάνει αυτο, χωρις να φαίνεται, δείχνοντας ότι απλως οτι ψηφίζει τα στοιχειώδη,αλλα δεν συμμετέχει σε τίποτα για να μη χρεωθεί τίποτα. Χωρις,λοιπόν, να συμφωνούν σχεδόν σε..........
τίποτα μεταξύ τους, θα του λένε τι να κάνει, μεταφεροντας τις εντολές των δανειστων.
- Να δεχτει να αναλάβει,παίρνοντας έτοιμη τη λίστα των υπουργών και συνεργατών του,χωρις να συμφωνούν ούτε σε αυτο οι δυο αρχηγοί. Ο ένας, που κατέστρεψε τη χώρα με μια φαεινη ιδέα, θα αφήσει στη θέση τους τους περισσότερους προηγούμενους υπουργούς- των οποίων ειναι αρχηγός στο κόμμα – και ο άλλος δεν θέλει να βάλει κανέναν για να μην εχει καμία ευθύνη ή να δειχει οτι δεν έχει ευθύνη, την οποία, όμως, εκ των πραγμάτων θα χρεώνεται ,εξαναγκαζομενος να ψηφίζει «ναι» σε συμφωνιες , που είχε δηλώσει αντίθετος..
- Να δεχτει να κάνει τη δουλειά σε 100 ημέρες, και εκεί να τη σταματήσει και να φύγει,ακόμα κι αν εκεινην την ημέρα όλα ειναι στη μέση,ή διαλύεται η Ευρώπη ή καίγεται η χώρα .Εκεινος πρέπει να φύγει και να παει η χώρα σε εκλογές,με την ημερομηνία να εχει συμφωνηθεί απο τώρα, σε ένα περιβάλλον που κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει , όχι σε τρεις μήνες, αλλα ούτε αύριο!
Ο πρωθυπουργός – μαριονετα πρέπει να εχει και κύρος, εμπειρία, διεθνή διαδρομή και αναγνώριση, επιστημονικές περγαμηνές και να χαίρει εκτιμησεως,την οποία πρέπει να δεχθεί να χάσει, αφού όλοι θα ξέρουν, ότι ειναι μαριονετα!
Αυτός ο πρωθυπουργός - μαριονετα πρέπει να δεχθεί για 100 ημέρες να ταπεινωνετσι σε υπουργικα συμβούλια των οποίων δήθεν θα προεδρεύει εκτελώντας εντολές σε προσυμφωνημενο επακριβώς πλαίσιο,να ταπεινωνετσι στη Βουλή , απαντώντας στην κριτική χωρις να εχει ο ίδιος την ευθύνη των επιλογών και να εκπροσωπεί τη χώρα ως… υπάλληλος στις συνόδους κορυφής, όπου ταπεινωνονται ακόμα και εκλεγμένοι πρωθυπουργοί ή αντιπροέδροι ..
Ταυτόχρονα, πρέπει να δεχτεί να έρχεται αντιμέτωπος με τη λαϊκή οργή και τα μέσα ενημέρωσης, που θα μιλούν για μια μαριονετα , που εξευτελιζεται απλως´ προεδρευοντας σε μια κυβέρνηση, που στην πραγματικότητα θα κάνουν κουμάντο δυο αρχηγοί , λέγοντας ότι δήθεν πρόκειται για κυβέρνηση συνεργασίας. Στην πραγματικότητα θα ειναι η προηγούμενη κυβέρνηση, με την προσθήκη μη κομματικών στελεχών σε 5 Υπουργεία και με το κόμμα που δεν συμμετέχει να μην συγκυβερνα, αλλά να ειναι εξαναγκασμενο απο τη διεθνη πίεση και τις εσωτερικές συνθήκες να ψηφίζει » ναι » σε συγκεκριμένα νομοσχέδια και συμφωνίες..Όχι, όμως, σε όλα..
Αυτός, λοιπόν, ο πρωθυπουργος όταν τελειώσει τη δουλειά, θα επιστρέψει στα προηγούμενα καθήκοντα του, έχοντας τσαλακωσει προφανώς την προσωπικότητα του ,αλλα θα λέγεται στην υπόλοιπη ζωή του, πρώην ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ..
Τώρα, αν θα σώσει τη χώρα του ή θα του χρεοκοπησει στα χέρια, δεν εξαρτάται απο τον ίδιον, αλλα απο εκείνους, που ο ένας έφυγε… μένοντας και ο άλλος ήρθε… (απο)φεύγοντας να έρθει για να μη χρεωθεί τίποτα.

Φυσικά, και οι δυο αρχηγοί βάζουν πάνω απο όλα , τη χώρα!
Αν δεν την έβαζαν, υπήρχε περίπτωση, αντι για πραγματική κυβέρνηση σωτηρίας, να οδηγηθούν – με τους δανειστές να τους τραβούν το αυτί – σε μια δήθεν συγκυβέρνηση, που κανείς δεν την ήθελε πραγματικά, με έναν πρωθυπουργό μαριονετα;

Υ.Γ.: Όποιος δεχθεί τη δουλειά, πρέπει να ξέρει ότι θα πληρωθεί στο τέλος. Αρα εχει ένα κίνητρο παραπάνω , να μην του χρεοκοπησει η χώρα στα χέρια, για να πάρει τα λεφτά του.
Πληροφορίες : Μέγαρο Μαξίμου η Λεωφόρο Συγγρού. Για πιο σίγουρα, καλεστε Αγκελα Μέρκελ ή Νικολά Σαρκαζι… Ίσως μάθετε και νωρίτερα, αν προσλαμβανεσθε και τι ακριβώς θα κάνετε.
Νίκος Στραβελάκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου