Οι τράπεζες προετοιμάζονται για ελληνική έξοδο από το ευρώ

Written By mati team on 4 Νοε 2011 | 21:00

Ως «τρομακτικές» περιγράφει τις συνέπειες η Wall Street Journal

Οι τράπεζες σε ολόκληρη την Ευρώπη αρχίζουν να προετοιμάζονται για κάτι που έως σήμερα φάνταζε πολύ μακρινό: την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Καθώς το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη εξετάζουν όλες τις νομικές και πρακτικές πτυχές του ενδεχομένου.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, εξετάζουν την έκθεσή τους στην Ελλάδα, τις δανειακές συμφωνίες που έχουν με ελληνικές εταιρείες, ενώ μετρούν και τις πιθανές ζημίες που θα προκύψουν από ενδεχόμενη χρεοκοπία.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα το πιο καίριο σημείο είναι τα δάνεια και το τι θα γίνει με τα δάνεια που έχουν συναφθεί σε ευρώ… στην περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να «αναστήσει» τη δραχμή.

Το μόνο σίγουρο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, που επικαλείται δηλώσεις τραπεζιτών είναι ότι «ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα θα είχε τρομακτικές συνέπειες για τις τράπεζες της ηπείρου».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου