Ο Νέος Λουκάς και το Μαγικό Έντεκα!

Written By Homosapien on 11 Νοε 2011 | 15:05

Δε θα επιχειρήσουμε να χαλάσουμε τη γιορτή με γκρίνια. Είναι και Παρασκευή, οπότε θα το δούμε το θέμα από την αστεία πλευρά του.
Όλα δείχνουν - κρατάμε και μια επιφύλαξη μετά τις παλινωδίες του πολιτικού συρφετού - ότι η ορκωμοσία της νέας και πολλά υποσχόμενης Κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί σε μια....
ημερομηνία με πολλαπλό συμβολισμό. Την ενδέκατη ημέρα του ενδέκατου μήνα του 2011!
Φαίνεται λοιπόν το έντεκα να διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη γέννηση του νέου σχήματος και εμείς θα εξετάσουμε τι θα μπορούσε να συμβολίζει αυτή η σύμπτωση ενδεκάδων.
Το έντεκα δεν είναι ένας απλός αριθμός.
Εμπεριέχει σημαντικούς συμβολισμούς σε διάφορα φιλοσοφικά και θρησκευτικά συστήματα.
Ας πούμε στην αστρολογία ο Υδροχόος είναι το ενδέκατο κατά σειρά ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και το τελευταίο από τα ζώδια του αέρα, εκφράζοντας τις αρνητικές δυνάμεις της νύχτας. Ώπα! τί είναι τώρα ετούτο; Αρνητικές δυνάμεις σε ένα καινούριο ξεκίνημα; Δεν αρχίσαμε καλά...
Φύγαμε για το κινέζικο αστρολογικό σύστημα μπας και βρούμε κάτι καλύτερο. Ο Σκύλος είναι το ενδέκατο ζώδιο και όσοι έχουν γεννηθεί τις χρονιές του Σκύλου είναι άτομα που μπορείτε να τα εμπιστεύεστε, βάζουν την φιλία πάνω από όλα και πάντα συμπεριφέροντε σαν φύλακες που έχουν αποστολή να προστατεύουν τους άλλους. Είναι το πιο πιστό ζώδιο, αλλά μπορεί για τα πιστεύω του να φτάσει και σε ακρότητες.
Εδώ έχουμε κάτι πιο χειροπιαστό. Θα μπορούσαμε να πούμε δηλαδή ότι η νέα Κυβέρνηση θα φτάσει σε ακρότητες για να μας προστατεύσει; Λες να δαγκώνει κιόλας σαν το κινέζικο σκυλί;
Κρίμα, γιατί όλοι νομίζουν ότι θα είναι ένας φύλακας άγγελος της ελληνικής οικονομίας. Ναι, αλλά ποιος άγγελος; Ο ενδέκατος βέβαια! Ο ενδέκατος άγγελος σύμφωνα με την παράδοση είναι ο Ουριήλ.Ο Ουριήλ δαμάζει και φέρνει αρμονία σε χαώδης καταστάσεις. Βοηθά και εδραιώνει μια κατάσταση εσωτερικής γαλήνης, κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Σε αυτόν αποδίδεται επίσης η βοήθεια και η αποτροπή , ή μείωση του κινδύνου σε φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί, τυφώνες και πλημμύρες. Μας οδηγεί σε ένα ασφαλές σημείο κατά τη διάρκεια τέτοιων περιπτώσεων. Εδώ είμαστε. Ο ενδέκατος άγγελος είναι ο άγγελος που προστατεύει από την καταστροφή και τις κρίσεις. Μας κάνει!
Λες ο Λουκάς να γίνει ο πιστός φύλακας και προστάτης της κοινωνίας από την κρίση;
Τι λέει ο άλλος Λουκάς, ο Ευαγγελιστής στο ενδέκατο κεφάλαιο και ενδέκατο στίχο (φυσικά!);
Γράφει λοιπόν εκεί επί λέξει: "τίνα δὲ ἐξ ὑμῶν τὸν πατέρα αἰτήσει ὁ υἱὸς ἄρτον, μὴ λίθον ἐπιδώσει αὐτῷ; ἢ καὶ ἰχθύν, μὴ ἀντὶ ἰχθύος ὄφιν ἐπιδώσει αὐτῷ;" Δηλαδή "Ποιός δε πατέρας από σας, όταν το παιδί του ζητήση ψωμί, θα του δώση λιθάρι ή όταν θα του ζητήση ψάρι, μήπως αντί ψάρι του δώση φίδι;" Απίστευτο; Ο νέος Λουκάς - ο δικός μας ντε! - της 11ης του ενδέκατου μήνα προφανώς θα είναι ο πατέρας που θα δώσει το ψωμί στο παιδί-κοινωνία αντί για λιθάρι και το ψάρι αντί για φίδι, γιατί έτσι κάνει ο κάθε πατέρας-Πρωθυπουργός!
Πάμε λίγο πιο πέρα.
Ο ενδέκατος βαθμός στο μασονικό σύστημα βαθμών του Αρχαίου Σκωτικού Τύπου ονομάζεται "Ο Υπέρτατος Εκλεκτός των 12". Τώρα γιατί ο ενδέκατος είναι εκλεκτός των 12 και ποιοι είναι οι 12 που τον έχουν εκλεκτό δεν ξέρω. Πάντως είναι εκλεκτός. Και ενδέκατος! Μας κάνει! Όπως εκλεκτός των κοινοβουλευτικών κομμάτων είναι και ο νέος Πρωθυπουργός. Και τι κάνει τώρα αυτός ο εκλεκτός των 12 που είναι ενδέκατος; Λένε λοιπόν τα κείμενα:"THE duties of a Prince Ameth are, to be earnest, true, reliable, and sincere; to protect the people against illegal impositions and exactions; to contend for their political rights, and to see, as far as he may or can, that those bear the burdens who reap the benefits of the Government. "
Δηλαδή ότι τα καθήκοντα του πρίγκιπα Ameth είναι, να είναι σοβαρός, αληθής, αξιόπιστος, ειλικρινής. Να προστατεύει το λαό από παράνομη επιβολή και βιαιοπραγίες. Να διεκδικεί τα πολιτικά δικαιώματα του λαού, και να επιβλέπει, στο βαθμό που μπορεί, ότι αυτοί που θα φέρουν τα βάρη είναι αυτοί που αποκομίζουν οφέλη από την κυβέρνηση"! Μιλάμε για την απόλυτη περιγραφή ενός Πρωθυπουργού!
Λένε κι άλλα τα κείμενα για τον Ενδέκατο Βαθμό. Θα εκπλαγείς! Διάβασε:"He assumes many in regard to his country, and especially toward the great, suffering masses of the common people; for they too are his brethren, and God hears them, inarticulate as the moanings of their misery are. By all proper means, of persuasion and influence." Δηλαδή: Αναλαμβάνει πολλά σε σχέση με τη χώρα του, και ιδιαίτερα προς τις μεγάλες μάζες των απλών ανθρώπων που υποφέρουν. Διότι και αυτοί είναι αδελφοί του και ο Θεός ακούει τις άναρθρες όπως είναι οι κραυγές της δυστυχίας τους. Με όλα τα κατάλληλα μέσα, της πειθούς και επιρροής" Ναι λέμε...αυτά γράφουν για τον ενδέκατο. Δεν με πιστεύεις; Πήγαινε εδώ:
http://freemasonrywatch.org/md_11.html

Πλάκα κάνουμε και μη παρεξηγηθείς, γιατί όλα αυτά που γράψαμε ανάγονται στη σφαίρα του μεταφυσικού, του παράδοξου και του ανύπαρκτου. Έτσι για να περνά η ώρα μας και η αγωνία μας για τον πραγματικό κόσμο...

tyxaios

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου